Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Kalousek prý na vládě nehorázně urazil Peake. On to odmítá

Kalousek prý na vládě nehorázně urazil Peake. On to odmítá
zdroj: Mediafax

EXKLUZIVNĚ Ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi z TOP 09 ve středu patrně silně ujížděly nervy. Nejenže měl fyzickou potyčku s mužem, který ho měl slovně napadnout, ale na jednání vlády měl pak verbálně napadnout vicepremiérku a předsedkyni legislativní rady vlády Karolínu Peake z VV.

Redakci ParlamentníchListů.cz o tom informovaly čtyři zdroje z vlády. Kalousek prý dosti nevybíravě a hulvátsky napadl Karolínu Peake. Ministr práce TOP 09 Jaromír Drábek to ale popírá.

Celý konflikt vznikl kolem debaty o Kalouskově inzultaci mladíka, který měl před sněmovnou na Kalouska pokřikovat, že je zloděj a že bude viset. O incidentu informoval média poslanec Věcí veřejných Petr Skokan.

Bronzová miss parlament

Kalousek pak měl prý na vládě vybuchnout a křičet, že véčkaři jsou ksindlové a práskači. Peake na to Kalouskovi řekla, že takovým způsobem jako on se chlap nechová. „Když vás tak vidím, asi jste v životě chlapa neměla," zaútočil údajně poněkud negentlemansky Kalousek.

Ten ale pro ParlamentníListy.cz celou záležitosti důrazně popřel s tím, že je absurdní. "Odmítám a neumím si představit, že bych se mohl nějak dotknout paní místopředsedkyně Karolíny Peake. Jednak jsem gentleman a jednak mám své vnitřní hranice vkusu. Obojí mi nedovoluje se jakýmkoliv způsobem dotknout paní místopředsedkyně," prohlásil ministr.

Celý článek na ParlamentniListy.cz