Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Kalousek je ubožácký šmejd a nelidská stvůra, říká v rozhovoru Bátora

Kalousek je ubožácký šmejd a nelidská stvůra, říká v rozhovoru Bátora
zdroj: Mediafax

Když předseda konzervativní Akce D.O.S.T. Ladislav Bátora v polovině října oznamoval svou rezignaci na post zástupce ředitele kabinetu ministra školství, zdůvodnil to hlavně tím, že již nemůže nedále dodržovat slib daný ministru Josefu Dobešovi a muset tak mlčet ke kritice na svou osobu.

V rozhovoru, který poskytl ParlamentnímListům.cz, své předchozí nucené mlčení velmi důkladně napravuje. Tvrdě se pustil do ministra financí Kalouska, šéfa TOP 09 Schwarzenberga nebo publicisty Karla Hvížďaly.

V kolik hodin obvykle chodíváte v sobotu spát?

Televizi už zhruba tři roky nemám, takže zhasínám poté, co mám to nejhorší z týdne za sebou - hned po přečtení víkendových Lidovek, Fronty a Práva. V tomto pořadí.

Dáváte si obvykle před spaním něco dobrého k pití? Třeba Petr Hájek je zvyklý si s polední cigaretou dát dobrou skotskou...

Na dobrou noc mi úplně stačí ten prachmizerný český denní tisk. Je konejšivé se opět ubezpečit, že na světě není už nic horšího. Uvažoval jsem tuhle, zda nádorové bujení přece jen není horší. Ale ani náhodou - není totiž tolik zákeřné a devastující jako čeští novináři.

Jak většinou trávíte neděli?

Přes den různě a večer zpravidla studuji podklady pro úterní poradu vedení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Jak vnímáte bouře na severu Čech, kde neúměrně vzrůstá problém s Romy. Řešení se všichni vyhýbají a nálada se mezi lidmi vcelku pochopitelně zhoršuje. Je to sice složité, ale kde vidíte příčinu toho problému a jaké by podle vás bylo nejefektivnější řešení?

Podle ne tak dávného veřejného prohlášení Karla Hvížďaly, jednoho z nejprolhanějších a nejtupějších českých publicistů, jsem předloni "osobně představil projekt s názvem Konečné řešení otázky cikánské, nápadně připomínající nacistický program holocaustu vyhlášený na Wannsee v lednu roku 1942." Podal jsem na něj za to trestní oznámení pro pomluvu, jenže duševně zřejmě zcela uvadlý obvodní státní zástupce pro Prahu 2 JUDr. Tomáš Bláha mě po měsíci vyrozuměl, že moje podání zakládá bez dalšího opatření a odůvodnil to mimo jiné takto: "Pomluvy se dopouští ten, kdo sdělí o jiném nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost či jej poškodit v pracovních, rodinných či sociálních vazbách. K žádné takové újmě Vaší osoby nedošlo...".

Z Bláhova odůvodnění mimovolně vyplývá, že už ani "genocidní řešení" by nijak neohrozilo vážnost svého osnovatele, a obávám se, že má Bláha pravdu. Je strašné, kam až situace v naší zemi dospěla!

A nijak mě neuklidňuje, že jsem já sám nikdy žádný takový projekt nepředstavil a představit nehodlám. I když poslankyně ČSSD a bezcharakterní lhářka Vlasta Bohdalová skálopevně tvrdí něco podobného jako Hvížďala - podle ní jsem zase proslul rasistickými výroky, když jsem volal po „dobrovolném přesunu Cikánů do země zaslíbené." Ani v tomto případě jsem s trestním oznámením neuspěl, přitom oba zmínění lháři přispěli k mému nedávnému vynucenému odchodu z funkce vicekancléře MŠMT. A tak se musím přiznat, že zatím mi dělá větší starosti ta takřka nesmazatelná nespravedlivá nálepka genocidéra, která mě společensky i existenčně likviduje, než ony samotné "bouře na severu Čech". Bohužel. Ale snad čtenáři pochopí, proč jsem se odpovědi zatím vyhnul. Nebo alespoň ocení mou upřímnost. Takže snad až příště...

Více čtěte na ParlamentniListy.cz