Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Kalousek: Já mám dvě děti adoptované v Ugandě a tam se mají lidi rozhodně hůř

Kalousek: Já mám dvě děti adoptované v Ugandě a tam se mají lidi rozhodně hůř
zdroj: Mediafax

Jak bumerang se ministru financí Miroslavu Kalouskovi vrací výrok z června minulého roku, kdy uvedl, že si všichni žijeme jak prasata v žitě. Ze svého názoru neustoupil ani ve včerejším Hyde parku České televize. Europoslanec Miloslav Ransdorf ale sype z rukávu údaje o tom, že do života prasat v životě má valná část české společnosti hodně daleko.

Když po roce fungování Nečasovy vlády rozpočtové odpovědnosti prohlásil ministr financí Miroslav Kalousek v rozhovoru pro Lidové noviny, že u nás na tom není nikdo špatně a všichni si žijeme jak prasata v žitě, vyvolal rozhořčené reakce. Svůj tehdejší výrok by však ani po měsících zpátky nevzal, což vysvětloval v pondělním pořadu Hyde park ČT24.

V interaktivním pořadu odpověděl divákovi, který se ho ptal, zda si opravdu žijeme jako prasata v žitě, že máme štěstí, na jakém kousku Země žijeme. „Já mám dvě děti adoptované v Ugandě, jejich podpora mě vyjde ročně na osm tisíc korun. Jestli si neumíme uvědomit bídu mnoha lidí na zeměkouli, tak si nevážíme dobrého bydla a skutečně si žijeme jako prasata v žitě,“ zopakoval Kalousek své dřívější vyjádření.