Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Jsem na vraždění závislý, prohlásil Brazilec. Přiznal se k vraždě 39 žen

Jsem na vraždění závislý, prohlásil Brazilec. Přiznal se k vraždě 39 žen
Sailson Jose das Gracas se přiznal k vraždám 39 žen v Rio de Janeiru | zdroj: Profimedia

Brazilec Sailson Jose das Gracas se přiznal k tomu, že během posledních deseti let zavraždil v Rio de Janeiru 39 žen. "Pokud mě pustíte z vězení, udělám to určitě znovu, jsem závislý," prohlásil klidným hlasem před policisty a novináři. Podle odborníků je psychicky nemocný a je tak možné, že si některé vraždy vymyslel.

Šestadvacetiletý das Gracas přiznal, že poprvé vraždil v sedmnácti a od té doby má na kontě životy 39 žen, uvedla CNN. "Začal jsem s drobnými zločiny jako třeba krádežemi peněženek. Ale jak jsem byl starší, začalo se mi měnit myšlení. Místo o krádežích jsem začal uvažovat o vraždění," prohlásil muž, který na tiskové konferenci policie klidným hlasem odpovídal na dotazy novinářů.

Policie das Gracase zadržela ve středu pro podezření z vraždy ženy na předměstí Nova Iguacu. Mladík nezapíral a navíc se přiznal k dalším vraždám. Podezřelý je i z usmrcení dvouletého syna jedné ze svých obětí.

Všechny případy, které Jose das Gracas vyjmenoval, kriminalisté budou muset znovu prošetřit.

Nikdy nevraždil v afektu, svou oběť si vždy vyhlédl a nějakou dobu ji sledoval. "Když jsem dlouho nikoho nezabil, začal jsem být nervózní. Po vraždě jsem se vždycky uklidnil," popsal svou závislost s tím, že nejčastěji vraždil nožem.

Na svém kontě má mít i smrt tří mužů, ty však zavraždil na objednávku nikoli pro potěšení.

Chladnokrevný zabiják, který je jedním z největších sériových vrahů v historii země, zároveň prohlásil, že ničeho nelituje. "Co se stalo, stalo se. Pokud se dostanu z vězení na svobodu, udělám to znovu," uvedl.

Zdroje: