Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Jiří Paroubek smutní. Mohl prý být už rok premiérem

Jiří Paroubek smutní. Mohl prý být už rok premiérem
zdroj: tisková zpráva

Přesně před rokem se měly konat předčasné sněmovní volby. Rozhodnutí Ústavního soudu je však oddálilo a tehdy favorizovaná ČSSD nakonec nevládne.

Bývalý předseda sociální demokracie Jiří Paroubek je přesvědčen, že jeho strana by získala drtivé vítězství. A stínový ministr kultury a poslanec Vítězslav Jandák tvrdí, že všechno špatné je pro něco dobré. Věří totiž, že po skončení funkčního období pravice dojde k dlouholeté vládě sociální demokracie.

Paroubek tvrdí, že kdyby se loni na podzim volby uskutečnily, vládla by oranžová strana. „Situace v zemi by vypadala úplně jinak. Sestavili bychom vládu a škrty v rozpočtu by se nedotýkaly všech občanů. Rychetský a spol. volbám zabránili, aby k tomu nedošlo," řekl ParlamentnímListům.cz Paroubek.

Stejný názor má i jeden ze současných lídrů ČSSD Michal Hašek. „Jsem přesvědčen, že správu země by měla ve svých rukou sociální demokracie jako vítěz voleb a chovala by se jako zodpovědná a sociálně citlivá vláda. Víc, než si myslíte, jak říká TOP 09," tvrdí Hašek. 

Celý článek na ParlamentniListy.cz