Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

"Je čas věšet pravičáky." Trpěl jsem neprávem, říká komunista a žaluje

"Je čas věšet pravičáky." Trpěl jsem neprávem, říká komunista a žaluje
KSČM | zdroj: Mediafax

Mnoho povyku pro nic. Tak by se dala parafrázovat loňská příhoda asistenta komunistického poslance Dolejše Jaromíra Petelíka. Na jeho facebookovém profilu se totiž před pár měsíci objevil text, že „je čas rozvěšet pravičáky po městech“. Petelík sice autorství popřel, podal však trestní oznámení. Po pár měsících šetření to ale vypadá, že je případ ve slepé uličce - autora textu totiž policie dosud neobjevila.

Vzpomínáte? Komunistický zastupitel na Praze 8 a asistent poslance KSČM Jiřího Dolejše Jaromír Petelík loni v říjnu čelil podezření, že je autorem výzvy k násilí proti pravici. Na jeho facebookovém profilu se totiž okolo senátních voleb, v jejichž prvním kole triumfoval právě Dolejš, objevila věta:

„Je čas rozvěšet pravičáky po městech republiky, vyvlastnit násilím všechny podnikatele, do desátého kolena zabavit majetky jejich rodinám“.

Téměř okamžitě poté všechna média toto vyjádření pěkně rozmázla. Navíc věc rozzlobila předsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou (ODS). Ta všem televizím totiž tehdy řekla, že se chystá na Petelíka podat jako zastupitele Prahy 8 trestní oznámení, neboť jde prý o "naplnění skutkové podstaty trestného činu vyhrožování násilím jednotlivci a skupině osob".

Zdroje: