Dnes je středa 17. dubna 2024., Svátek má Rudolf
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

Jaký dodavatel energií má dnes nejlepší ceny? Srovnali jsme pro vás ceny za MWh plynu a elektřiny

Jaký dodavatel energií má dnes nejlepší ceny? Srovnali jsme pro vás ceny za MWh plynu a elektřiny
zdroj: tisková zpráva

Denní teploty s příchodem zimního období klesají a domácnosti tak naplno řeší téma vysokých cen energií. Na srovnam.cz jsme pro vás proto připravili aktuální srovnání nabídek u největších dodavatelů energií.

Mohlo by se zdát, že vládní stropace vyrovná ceny všech dodavatelů energií. V jejich cenících dnes ale najdeme většinou ceny podstatně vyšší. V situaci, kdy dojde ke zrušení stropace si tak nepozorný zákazník zbytečně připlatí. Proto je již nyní důležité zvolit nejvýhodnější nabídku, abyste se nevystavovali riziku zbytečně vysokých cen v budoucnu.

U ceny plynu můžete dnes ušetřit až 3 600 Kč za MWh

V grafu níže jsme srovnali dodavatele plynu, kteří nabízejí produkt se smlouvou na dobu neurčitou anebo produkt s fixací ceny na 12 měsíců a 24 měsíců.

Nejvýhodnější nabídku ceníku u plynu má dle našeho srovnání společnost MND Energie, která od 1. 11. 2022 nabízí Ceník se stropem. S ním zákazníci zaplatí obchodní cenu 3 025 Kč za MWh s DPH, což odpovídá úrovni cenového stropu dané vládou od 1. 1. 2023. Naopak nejvyšší cenu 6 650 Kč s DPH za MWh plynu nyní zaplatí zákazníci u Centropolu. Rozdíl tak činí 3 625 Kč s DPH za MWh. Do srovnání jsem zahrnuli také dodavatele E.ON Energie, který nabízí produkt Ceník Variant PRO 24 Jaro I. s fixací na 24 měsíců za 4 839 Kč s DPH za MWh.

mnd2 zdroj: Zdroj: Srovnam.cz
Zdroj: srovnam.cz, 31. 10. 2022

U elektřiny můžete za MWh zaplatit u některých dodavatelů až trojnásobek nejvýhodnější nabídky

Srovnali jsme pro vás i nabídky největších dodavatelů elektřiny, kteří nabízejí smlouvu na dobu neurčitou anebo produkt s fixací ceny na 12 měsíců a 24 měsíců

Nejvyšší cenu za MWh nyní najdete u společnosti innogy, která nabízí cenu 17 883 Kč za MWh s DPH. Naopak nejvýhodnější cenu u elektřiny nabízí firma MND Energie, a to ve výši 6 050 Kč za MWh, což odpovídá cenovém stropu daného vládou 1. 1. 2023. Ve srovnání je dále zahrnutý dodavatel E.ON Energie, který s produktem Ceník Variant PRO 24 Jaro I. nabízí fixaci na 24 měsíců za 9 250 Kč s DPH za MWh.

mnd1 zdroj: Foto: Srovnam.cz

Zdroj: srovnam.cz, 31. 10. 2022

Co uvést závěrem. I v dnešní době bychom měli pečlivě kontrolovat, jaké ceny obsahuje ceník, který u daného dodavatele máme. Na srovnam.cz pro vás tyto informace v našem srovnání průběžně aktualizujeme.

Zdroje:
komerční sdělení / PR, MND