Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Jakl: Je skandální, že se MF Dnes dostává do policejních spisů

Jakl: Je skandální, že se MF Dnes dostává do policejních spisů
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil k tomu, že byl jeho telefon zřejmě protiprávně sledován policií. Za skandální považuje nejen selhání policisty a soudce, ale i další věci.

Klaus ke sledování telefonů: Společnost je nezdravá a nešťastná

Za ještě skandálnější Jakl považuje, že tajné a citlivé materiály předává někdo z ministerstva vnitra redaktorovi Jaroslavu Kmentovi z MF Dnes, která na případ jako první upozornila.

Mezi lidi, jejichž telefony byly sledovány, patří i dva členové „prezidentova triumvirátu" Ladislav Jakl a Jiří Weigl. Výpisy hovorů získal detektiv cizinecké policie Marian Hudec, zjistila inspekce ministra vnitra při hloubkové prověrce.  MF DNES získala informace o výsledku kontroly. Už minulý týden deník zjistil, že detektiv sledoval mimo jiné telefon předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského.

Funebrácké rukavice

„Skandální není pouze selhání dotyčného policisty a soudce. Skandální je především to, že kdosi z Inspekce Ministerstva vnitra, místo aby věc vyšetřoval a informoval mne jako poškozeného, nejspíše nejdřív prodal informace Mladé frontě a já se tak o svém špiclování a jeho vyšetřování nedozvídám od policie, ale z novin," řekl ParlamentnímListům.cz Ladislav Jakl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz