Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Jaké bude počasí na začátku měsíce října?

Jaké bude počasí na začátku měsíce října?
Podzimní počasí | zdroj: ThinkStock

Včerejším dnem začal měsíc říjen. Můžeme v následujících dnech doufat v hřejivé podzimní paprsky nebo je čas rozloučit se se sluníčkem? To se dozvíte v následující předpovědi.

Dnešní den bude jasný až polojasný, na severovýchodě očekáváme oblačnost. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí -2 až 2 stupňů nad 0. Na Moravě až o 2 stupně více. Denní teploty se vyšplhají k 8 až 12 stupňům. V 1000 metrech na horách se zastaví rtuť zhruba na 3 stupních Celsia.

Ve čtvrtek převládne jasno, místy skoro jasno. Dopoledne nás mohou překvapit ojedinělé mrznoucí mlhy s nízkou oblačností. Noční teploty poklesnou až k -4 stupňům. Přes den 8 až 12 stupňů.

Pátek bude ve znamení jasné až skoro jasné oblohy. Jen po ránu se objeví nízká oblačnost, místy mlhy. Od večera bude na západě ČR přibývat oblačnosti. V noci teploty klesnou k -3 stupňům. Denní vystoupají až na 15 stupňů.

Sobota bude také pokračovat v pátečním počasí, což znamená jasno až polojasno. Ovšem v Čechách v průběhu dne bude přibývat oblačnosti a večer čekáme na západě a jihozápadě déšť. V noci se teploty ustálí mezi 5 až 1 stupněm. Přes den čekáme příjemných 12 - 16 stupňů.

Zdroje:
Redakce, chmi.cz