Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Jak vaří hvězdy z Ulice a nová pohádka Zdeňka Svěráka

Jak vaří hvězdy z Ulice a nová pohádka Zdeňka Svěráka
zdroj: tisková zpráva

Představujeme vám knižní novinky vydavatelství Fragment

Nahlédněte do kuchyně svých oblíbených hvězd ze seriálu ULICE!

Už desátým rokem je Ulice nedílnou součástí podvečerů mnoha domácností. Nahlédněte společně s velkou seriálovou kuchařkou do kuchyní známých hrdinů, kteří vám prozradí recepty na svá neoblíbenější jídla. Máte chuť vyzkoušet něco z české klasiky podle Hejlových a jako dezert upéct třeba některou ze sladkých dobrot z pekařství Vilmy Nyklové? Nebo chcete konečně ochutnat jednu z proslulých specialit z hospody U Henryho? Pak je tato kniha určena právě vám!

Kuchařská kniha, která vychází u příležitosti desáté vysílací sezony populárního seriálu ULICE, představí oblíbené recepty či speciality seriálových postav a dovolí nahlédnout pod pokličku v jejich kuchyních. Na své si přijdou jak gurmáni, kteří v kuchyni rádi připravují náročnější speciality, tak také studenti nebo maminky, které potřebují rychle připravit něco dobrého.

Autorka Miroslava Kuntzmannová má již za sebou celou řadu knih o vaření a pečlivě vybrané recepty samozřejmě vyzkoušela a nafotila reálně po dokončení. Veškeré v knize uvedené pokrmy lze připravit z běžně dostupných surovin a postup jejich přípravy je vždy podrobně rozepsán.

A odkud se vzal nápad na vydání kuchařské knihy se seriálovými postavami? „Seriál Ulice je se svými fanoušky už krásných deset sezón, a protože ho má řada diváků spojený s přípravou večeře, rozhodli jsme se vydat velkou seriálovou kuchařku. Díky výborné spolupráci se zasloužilou autorkou kuchařských knih Miroslavou Kuntzmannovou se nám povedlo vytvořit přehled skvělých receptů, které dokumentují oblíbená jídla těch nejdůležitějších seriálových postav,“ říká Anna Suchá, Corporate PR Manager skupiny Nova.

ulice vari s vami-tit-203115-01 zdroj: tisková zpráva

Tři bratři od Zdeňka Svěráka

Jsou tři pohádky, které by měl každý znát: O šípkové Růžence, O Červené Karkulce a O dvanácti měsíčkách. Kdo viděl film Tři bratři, ten si je touto knížkou připomene, a kdo ho neviděl, ten si je užije v nečekaném spojení. Na stříbrném plátně hraju vypravěče, který umí psát i malovat. Ale ve skutečnosti jsem výtvarné nemehlo. Všechno za mě kreslil a maloval Václav Šlajch, na jehož obrázcích si vaše oči v knížce určitě pochutnají.  Zděněk Svěrák

Pohádkový příběh, který vznikl na motivy minioper z dílny oblíbené autorské dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř, dostane svou další podobu – knižní. Vyprávění o osudu bratrů a jejich hledání štěstí je v knize doplněno ilustracemi, které připomenou také děj filmové pohádky. Ilustrátor Václav Šlajch připodobnil jednotlivé kresby výjevům z filmu.

V knize Tři bratři se autorovi podařilo propojit tři pohádky, které by měl dle jeho slov znát každý. Dlouho nevěděl, jak tři notoricky známé příběhy spojit do jednoho: „Spojit tři pohádky do jednoho příběhu byl oříšek. Chtěli jsme, aby k sobě patřily, a tak jsme je svázali čtvrtou, jako copánek ze čtyř pramenů“ říká Zdeněk Svěrák. Vznikla tedy čtvrtá pohádka Tři bratři. Jana, Pepu a Matěje rodiče pošlou do světa na zkušenou, aby se zbavili svých špatných vlastností (zbrklost, nerozhodnost, roztržitost). Každý z bratrů vstupuje do jedné z pohádek, aby našel své štěstí. Přitom zůstává zachováno staré, dobře známé pravidlo, že v pohádce vždy zvítězí dobrou nad zlem.

zdenek sverak-tri bratri-tit-202966-01 zdroj: tisková zpráva

Celou nabídku knížek naleznete ZDE.