Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Jak si žije aktivní člen ODS? Vila za 30 milionů, kurty, golf, pohoda…

Jak si žije aktivní člen ODS? Vila za 30 milionů, kurty, golf, pohoda…
Roman Jurečko | zdroj: audiklub.cz

Zatímco mnoho lidí v Plzni i jinde žebrá o práci a životní úroveň klesá, místopředseda místní krajské ODS Roman Jurečko nouzí rozhodně netrpí. Dokazují to například letecké snímky jeho luxusního sídla v rezidenční čtvrti Plzně, které se objevily v magazínu Plzeň bez cenzury, kde se před volbami prezentuje předseda Věcí veřejných Vít Bárta. ParlamentníListy.cz mají obsah volebního plátku v předstihu k dispozici.

Vlivný plzeňský ódéesák Roman Jurečko, původně číšník a později provozovatel veřejných záchodků, si prý rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek. Místopředseda plzeňské ODS žije v obrovském komplexu o dvaceti místnostech, kde se nachází kromě tří kuchyní například i bazén a střecha je potažena umělým trávníkem, kde si pán domu může zahrát golf.

Dům ve vyhlášené plzeňské čtvrti Bílá hora je prý napsán pouze na Jurečkovu přítelkyni, která jeho bydlení společně se dvěma psy sdílí. Vlastníkem je jednatel reklamní agentury Drakon Jiří Drachovský, který ji sídlo s odhadovanou tržní hodnotou třicet milionů pronajal. Firma Drakon přitom dlouhodobě dostává od plzeňské radnice lukrativní zakázky.

Letecký snímek vily ukazuje rozlehlou stavbu s golfovým „greenem“ na střeše, doplněnou na zahradě bazénem. Vedle domu je i tenisový kurt. Vlastníkem pozemku pod domem je Luboš Grossmann, spolumajitel tiskárny Alfa, která má rovněž na kontě řadu pochybných zakázek pro plzeňskou radnici. Jeho parťákem je Tomáš Drápela, šéf Plzeňské teplárenské, který shodou okolností obývá hned vedlejší sídlo.  

Zdroje: