Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Ištvan má systém, jak dostat do basy každého, šokoval Nečas. A dostal překvapivou podporu

Ištvan má systém, jak dostat do basy každého, šokoval Nečas. A dostal překvapivou podporu
Petr Nečas | zdroj: Profimedia

Bývalý premiér Petr Nečas se pustil do války se státními zástupci, které obviňuje z používání manipulativních praktik a propojení s určitými soudci. Prý se to ukázalo i v kauze Jany Nagyové a také tří exposlanců ODS. Podle zástupce ombudsmana Stanislava Křečka ale nejde o nic nového, protože tyto pochybnosti jsou v odborné právnické veřejnosti vyslovovány už dlouho. A Nečas je pouze opakuje.

Ačkoli je bývalý předseda vlády Petr Nečas spojován s mnohokrát opakovaným výrokem „Padni, komu padni“, pokud se jednalo o vyšetřování kauz orgány činnými v trestním řízení, která se ho osobně nijak nedotýkala, zapomíná na něj ve chvíli, kdy jde o bývalou ředitelku jeho kabinetu a zároveň dlouho tajenou přítelkyni Janu Nagyovou nebo trio stranických kolegů, kteří jsou podezřelí z korupce v souvislosti s rezignací na poslanecké mandáty.

V rozhovoru pro nejnovější vydání časopisu Týden se pustil do kritiky údajného propojení mezi státními zástupci a určitými soudci. „Tak pracuje nejen olomoucké Vrchní státní zastupitelství, ale i mnoho jiných státních zástupců. Aby měli jistotu, že bude rozhodnuto tak, jak si přejí, mají připraveného soudce a počkají si, až ten soudce bude mít víkendovou službu, kde se nepoužívá anonymní počítačový systém přiřazování kauz,“ tvrdí Petr Nečas.

Manipulativní praktiky žalobců, hřímá expremiér

A přesně k tomu samému, co ostře kritizuje, došlo i v kauzách, které mu tak leží na srdci, tedy v kauzách soukromého špehování Vojenským zpravodajstvím z podnětu Jany Nagyové a údajné korupce exposlanců ODS Marka Šnajdra, Ivana Fuksy a Petra Tluchoře. „I tentokrát se nikoli nadarmo rozhodovalo o vazbě o víkendu,“ je expremiér přesvědčen o tom, že šlo o úmysl dostat zmíněné do vazby.


Zdroje: