Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

IKEA zakázala hrát si na schovávanou ve svých obchodech

IKEA zakázala hrát si na schovávanou ve svých obchodech
Schovat se dá v obchodě IKEA i mezi nákupními taškami. | zdroj: Elise De Rijcková pro Bloomberg

Nábytkářský gigant IKEA zatrhla Nizozemcům hrát si v jejich obchodech na schovávanou. Několik desítek Nizozemců plánovalo v prodejnách uspořádat hromadné hrátky. Řetězec své rozhodnutí zdůvodnil bezpečnostní. Zajímavé je, že Belgičanům to před rokem dovolili. 

"Takové akce se těžko kontrolují. Musíme mít jistotu, že jsou lidé v našich obchodech v bezpečí, což lze jen těžko, když nevíte, kde přesně se v našich obchodech zrovna nacházejí," vysvětlila tisková mluvčí Ikea Group Martina Smedbergová.

Holanďané plánovali hromadnou schovávanou ve třech obchodech řetězce – v Eindhovenu se akce chtělo zúčastnit 32 tisíc lidí, v Amsterdamu 19 tisíc a v Utrechtu 12 tisíc.

Zajímavé je, že zatímco Nizozemci mají smůlu, Belgičanům to loni v létě IKEA dovolila. Akce se tehdy zúčastnilo kolem 500 lidí, kteří se schovávali, kam se dalo, dokonce i do lednic nebo do úložných skříní pod postelemi.

Ne vždy je ale hra na schovávanou v obchodě IKEA skutečně hrou. Před dvěma lety se v šanghajské prodejně našel chlapec, který se necelý týden ukrýval před rodiči kvůli nesplněnému domácímu úkolu. Celou dobu se živil jen degustačními vzorky potravin vystavovanými v supermarketech, takže byl značně zesláblý a skončil v nemocnici. 

Zdroje:
bloomberg.com