Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Hušák exceloval u Jílkové. Odnesli to Dobeš a spol.

Hušák exceloval u Jílkové. Odnesli to Dobeš a spol.
zdroj: Mediafax

Ostrý střet čekal ve čtvrtek na ministra školství Josefa Dobeše a šéfa Sazky Aleše Hušáka. Oba muži si už dříve přes média vzkazovali nejrůznější narážky, ve studiu České televize si pak názory vyměnili osobně.

"Sazka měla plnou dominanci na loterijním poli a pan Hušák dokázal tuto prosperující firmu úplně zlikvidovat," osočil se ministr Josef Dobeš na šéfa Sazky Aleše Hušáka hned po úvodní znělce pořadu Máte slovo Michaely Jílkové. "Sazka byla za celé mé působení zisková, postavil jsem multifunční arénu a něco za mnou je. Ale nechápu, co je za vámi," odvětil Hušák. Atmosféra mezi oběma muži byla dusná a vzduch se dal v televizním studiu krájet.

Ministr si myslí, že loterijní společnost Sazka přivedl na okraj bankrotu právě Hušák. Ten se ale bránil, za nic prý nemůže. "Sazka je obětí nájezdníků ze zahraničí, společností, které mají sídla v daňových rájích a České republice neodvádějí ani korunu," řekl. Dobeš se pousmál. "Víte co, pane Hušáku? Jdu zítra předčítat dětem pohádky Hanse Christiana Andersena, tak můžete jít se mnou a vyprávět tam tyhle své pohádky taky," podotkl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz