Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Herní magazín Games.cz má novinky pro čtenáře i nový vzhled

Herní magazín Games.cz má novinky pro čtenáře i nový vzhled
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Společnost Tiscali Media, a.s. spustila k 1. říjnu letošního roku novou verzi internetového magazínu o PC a konzolových hrách Games.cz. Na www.games.cz se čtenáři mimo jiné setkají s novým designem a funkcemi.

Games.cz mají rovněž novou redakci pod vedením dlouholetého herního publicisty Petra Poláčka.

Po dvoutýdenním zkušebním provozu, během kterého se k novému vzhledu webu mohli vyjádřit samotní uživatelé, Games.cz oficiálně spouští novou verzi. Ta vychází z předchozího webu a zachovává všechny oblíbené prvky včetně krátkých zpráv, aktualit a rozsáhlého archivu článků. Vedle přepracovaného designu nabízí i další novinky.

Specialitou je pravidelný videopořad provázející světem her

Uživatelé mohou nyní vyhledávat v databázi herních titulů pro všechny současné platformy, zapojit se do nové verze diskusních fór a začíst se do nových rubrik a typů článků. Nová redakce začne vydávat i pravidelný podcast o událostech z herního světa a uživatelé nepřijdou ani o oblíbené videorecenze, otitulkované trailery a dokumenty a další multimediální obsah. Specialitou pak bude pravidelně vycházející videopořad, vyráběný redakcí, který provede všechny zájemce světem her během několika málo minut.

"Nový design, kvalitní redakce a přidané funkce jsou teprve začátek rozvoje Games.cz. Na herním poli máme velké plány a naším společným cílem je dostat Games.cz do pozice jedničky mezi českými herními weby,” říká CEO Tiscali Media, a.s. Jan Václav Čep.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mezi další připravované prvky patří rozšíření komunitní sekce (například čtenářské recenze), verze pro mobilní telefony a v neposlední řadě i spuštění vlastního internetového obchodu s hrami.

Oblíbení autoři budou přispívat i nadále

Obsah webu bude mít nově na starosti redakce vedená Petrem Poláčkem,  bývalým šéfredaktorem magazínu Hrej.cz a časopisu Level. Ten převzal roli šéfredaktora od Jana Doskočila, který na této pozici působil od založení webu. V novém autorském týmu se vedle Poláčka objevují i další zkušení herní publicisté jako Martin Bach, Pavel Dobrovský, Lukáš Grygar, Michal Rybka, Daniel Vávra, Vojtěch Bednář, Aleš Smutný, Václav Rybář a další. Redakce rovněž navázala úzkou spolupráci s tvůrci televizního pořadu Re-play.

„Čtenáři se nemusí bát, že by přišli o články od dosavadních oblíbených autorů Games.cz. Řada z nich bude přispívat na web i nadále, ” dodává nový šéfredaktor Petr Poláček.

O Games.cz

Internetový magazín Games.cz byl založen v roce 1999 a patří mezi nejdéle fungující herní weby v České republice. Stabilně se drží mezi trojicí nejnavštěvovanějších webů svého druhu. V červenci 2010 zaznamenal 128 437 unikátních návštěvníků (RU) s průměrnou denní návštěvností  16 201 RU.