Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Hasiči a policisté: Radku Johne, mezi nás klín nevrazíš

Hasiči a policisté: Radku Johne, mezi nás klín nevrazíš
zdroj: Mediafax

Napoleonská taktika rozštěpení sil pomyslného nepřítele zřejmě inspirovala ministra vnitra Radka Johna. Ten ve svém pátečním článku v Lidových novinách dal jasně najevo, že se mu daleko lépe spolupracuje s hasičskými odbory než s těmi policejními.

Radek John si otevřeně postěžoval, že narozdíl od policistů zástupci hasičských odborů jsou naopak aktivní a nabízejí praktická řešení. Na středečním společném jednání s odbory a s vedením HZS ČR prý odstranili 393 konkrétních chyb, ke kterým došlo nesprávným snížením platů krajskými ředitelé. Odboráři hasičů konají, policisté -odboráři prý celou situaci naopak eskalují, řekl John.   

"Zdá se mi, že za vystupováním pana ministra je zřejmá politická nezkušenost, protože i naše politika má jisté rituály, které on nectí v diskusi s odboráři. Chce-li, aby ho pochopili, nemůže na ně útočit," okomentoval Johnova slova pro ParlamentníListy.cz mediální expert Karel Hvížďala. 

Jen ať to zkusí

"Nevím, jestli se se pan ministr pokouší mezi nás vrážet klín, ale ať klidně pokračuje, protože neuspěje. Máme s hasičskými odbory skvělou a dlouholetou spolupráci," ubezpečil pak ParlamentníListy.cz předseda policejních odborů Milan Štěpánek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz