Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

´Grilování´ Vondry bude. VV ani TOP 09 ho nechrání

´Grilování´ Vondry bude. VV ani TOP 09 ho nechrání
zdroj: Mediafax

Ministr obrany Alexandr Vondra se pravděpodobně nevyhne mimořádné schůzi sněmovny, na níž bude muset vysvětlovat kauzu ProMoPro. Schůzi iniciovala ČSSD. Koaliční partneři ve vládě VV a TOP 09 ParlamentnímListům.cz potvrdili, že Vondru grilovačce vydají.

O žádosti sociální demokracie iniciovat schůzi jejímž tématem má být Vondra a ProMoPro informoval předseda strany Bohuslav Sobotka. „Jsme přesvědčeni, že by měl ministr financí informovat o všech zjištěních a současně by měl ministr Vondra podat vysvětlení o své roli," uvedl ve čtvrtek Sobotka.

Véčka i TOP 09 Vondru zřejmě potopí

Karel Schwarzenberg s odkazem na dřívější rozhodnutí poslaneckého klubu strany informoval, že při hlasování o schůzi na téma Vondra odejdou poslanci TOP 09 z jednacího sálu. Tím sníží počet hlasů potřebný pro schválení schůze a umožní její schválení.

Následně jeho slova redakci potvrdil i šéf poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík. „Stanovisko TOP 09 se nemění. ODS za kauzu převzala odpovědnost a je to její záležitostí," doplnil poslanec.

Stejně se k problematice zřejmě postaví i klub Věcí veřejných. „Stanovisko klubu je již z dřívějška to, že odejdeme při projednávání programu, a to znamená, že bychom umožnili projednání zmíněného bodu, tedy konání této schůze," řekla redakci předsedkyně klubu Věcí veřejných Karolína Peake. „Samozřejmě se o tom v pátek a v úterý bavit budeme, ale nepředpokládám, že se toto stanovisko změní," dodala.

Celý článek na ParlamentniListy.cz