Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Hájek: Nešika Topolánek. Sám se udal, že chystal puč

Hájek: Nešika Topolánek. Sám se udal, že chystal puč
zdroj: tisková zpráva

Rozdat karty jinak, než to koncem loňského května udělali voliči, hodlala linka Topolánek-Tluchoř-Kočí a Mladá fronta Dnes píše v komentáři pro týdeník Reflex vicekancléř Petr Hájek.

Výsledkem plánovaného puče měl být pád trojkoalice a vytvoření dvoučlenného kabinetu ODS-TOP 09 s marginalizací občanských demokratů. Ve svém komentáři Hájek útočí především na expremiéra Mirka Topolánka.

Nedávná vládní krize vznikla uměle jako plánovaný mocenský puč, který selhal i proto, že byl založen příliš úzce. „Nebyl však jen atentátem na dvě strany vládní koalice, ale na politiku jako takovou," tvrdí v komentáři pro týdeník Reflex zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek.

Tuto akci politicko-nepolitické skupiny a médií na lince Topolánek-Tluchoř-Kočí a Mladá fronta dnes srovnává Hájek s tzv. sarajevským atentátem z roku 1997, na jehož počátku stála dohoda Havel-Tošovský. Tehdy ještě akce vykazovala všechny znaky politického zápasu - byť nepolitickými prostředky z dílny Václava Havla a jeho spojenců, zatímco nyní šlo jen o mediální příběh.

Celý článek na ParlamentniListy.cz