Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Festival Evolution představí novinky a inspirace pro zdravý životní styl, láká i na bohatý festivalový program

Festival Evolution představí novinky a inspirace pro zdravý životní styl, láká i na bohatý festivalový program
zdroj: tisková zpráva

V polovině dubna se Výstaviště v pražských Holešovicích na víkend promění v Mekku všech příznivců zdravého životního stylu. Od 17. do 19. dubna se tu pod hlavičkou Festivalu EVOLUTION sejde hned pětice veletrhů: Biostyl, Zdraví, Ecoworld, Alternativa a Inspirace s více než 300 prověřenými vystavovateli. Ti návštěvníkům představí nejnovější trendy a produkty z oblasti bio potravin, přírodní kosmetiky, výživových doplňků nebo ekologicky šetrných výrobků.

Nedílnou součástí festivalu je program, v rámci kterého se představí více než 150 osobností. Přítomní odborníci se zaměří na správnou výživu, mezinárodní koučové poradí, jak naplno využít svůj potenciál, představí nejnovější metody vzdělávání a osobního rozvoje a zájemci budou také moci porovnat rozličné metody klasické a alternativní medicíny. A to je jen zlomek z chystaného programu…

O své bohaté osobní zkušenosti i tipy, jak žít aktivně a na plno, se v dubnu s návštěvníky festivalu Evolution podělí i známé osobnosti českého showbusinessu. Již tradičním hostem festivalu je herečka, moderátorka a zakladatelka Léčivého divadla Gabriela Filippi. Chybět nebude ani letos a vedle ní se na hlavním podiu představí například populární moderátor Dalibor Gondík, kontroverzní skladatel a dirigent Varhan Orchestrovič Bauer,všestranný umělec Vladimír 518 nebo známý astrolog Antonín Baudyš. Těšit se můžete také na MUDr. Jana Hnízdila, prof. Annu Struneckou, Ing. Hanu Stříteckou, z oblasti osobního rozvoje zaujmou Jan Mühlfeit, Mark Dzirasa nebo Libor Malý.  Po loňském úspěchu se do Prahy vrátí také uznávaný sexuolog, tantrický kouč a expert na partnerské vztahy Andrew Barnes, který pro návštěvníky uspořádá bezplatný workshop na téma psychologie vztahů a sexuality.

Velký ohlas mají tradičně poradny a přednášky zaměřené na děti a maminky. Proto i letos představíme nové trendy v dětské výživě, vzdělávací kurzy a metody rozvoje dětského potenciálu. Na „všechno, co jste kdy chtěli vědět o mateřství a rodičovství, ale báli jste se zeptat“ odpoví návštěvníkům Festivalu Evolution sestava expertů. Lékaři, pedagogové a další odborníci se zaměří na aktuální témata od bezplenkové metody, stále populárnějších lesních školek, přes správnou výživu, péči o dětské zoubky až po osobní rozvoj dětí.

Odborníci z řad lékařů a výživových poradců se zaměří na zdravou stravu a zdravý životní styl a doporučí nám mimo jiné, jak se vyhnout rizikům současného způsobu stravování. Neocenitelné rady všem, kteří někdy tápou, co že to vlastně končí v jejich nákupních košících, poskytnou odborníci, kteří se zaměří na kvalitu potravin a dalších výrobků. V přednáškových blocích nám poradí, jak se vyznat v etiketách, jak rozeznat opravdu kvalitní výrobky a jaké mají zdravotní přínosy či rizika výrobky, které běžně kupujeme. Nejen pro ty, kteří hledají novou inspiraci do kuchyně, jsou určeny přednášky a besedy různých výživových směrech – např.  o rawfood stravě, vegetariánství, vitariánství, tradiční čínské dietetice nebo o dietních režimech.

Tím ale téma zdraví zdaleka nekončí. Vedle sebe se představí tradiční lékaři, stomatologové, podologové, internisté či nutriční terapeuti, a společně s nimi odborníci na alternativní léčbu a celostní medicínu. Dojde i na osvědčené rady našich babiček.

V rámci Ekoporadny se můžete inspirovat se zdravým a levným bydlením, stavbami a vybavením z palet nebo se seznámit se širokou nabídkou ekologických pomůcek i „zlepšováků“. Chybět nebudou tipy a rady na komunitní pěstování, balkonové zahradničení, „domácí“ kompostování, urbangardening, atd.  Najdete zde také přednášky o zdravém přebalování, bezplenkové metodě a alternativních způsobech vzdělávání.

Pro velké i malé bude připravena hudební herna s nejrůznějšími nástroji, výtvarné worshopy nebo interaktivní hry, které představí různé inovativní směry vzdělávání dětí, návštěvníci si budou moci vyzkoušet vybraná cvičení (např. jóga, taiči, pilates, atd.)

Festival Evolution je již jedenáctým rokem magnetem pro všechny, kteří chtějí žit aktivně a zdravě, záleží jim na okolním prostředí a zajímají se o to, co životu dává hlubší rozměr.  Skladba vystavovatelů i koncept živého programu propojují tu část života, která se nám může zdát příliš emoční či spirituální, s tou, která naopak působí příliš racionálně.  Více informací o Festivalu Evolution a jednotlivých veletrzích naleznete na www.festivalevolution.cz. Pořadatelem festivalu je Felicius Media za partnerské účasti společnosti Incheba Praha, záštitu veletrhu Biostyl udělil ministr zemědělství pan Marian Jurečka.

Více informací na www.festivalevolution.cz.