Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

EU se rozpadne ještě za mého života, prohlašuje Kubera

EU se rozpadne ještě za mého života, prohlašuje Kubera
zdroj: Mediafax

Prostořeký a populární senátor ODS a primátor Teplic Jaroslav Kubera si rozhodně ve svém vyjadřování neláme hlavu s pravidly takzvané politické korektnosti.

Senátor, který je znám svým odporem vůči Evropské unii, poskytl rozhovor serveru ParlamentniListy.cz. Zde je jeho část.

Britský europoslanec Nigel Farage řekl o „prezidentovi EU" Hermanu van Rompuyovi, že má charisma mokrého hadru. Co o tom soudíte vy?

Já nevím, jaké má charisma. Úplně stejný a slušný výraz je, že je to úplně bezbarvý a amorfní tvor přesně jako ta kněžna, nebo co to je, co se vydává za euroministryni zahraničí. Mně volali úplně nedávno z ministerstva dopravy, nevím tedy, jak se to dozvěděli, kvůli tomu, že bych chtěl neschválit jednu smlouvu s Kanadou kvůli vízům, protože si myslím, že bychom jim měli dát jasně najevo, že tudy cesta nevede, třeba tím, že neratifikujeme nějakou mezinárodní smlouvu. Unie se ohledně víz ukázala přesně, co je zač, stejně jako to přesně řekla ta komisařka: "Nemůžeme to teď pro vás udělat, protože bychom toho potom mohli litovat." Někdo to hezky komentoval, že když se tehdy jednalo, že Hitler obsadí československé pohraničí, tak taky říkali naši evropští partneři: "nemůžeme nic dělat, abychom toho náhodou později nelitovali".

Myslíte, že se vám tu smlouvu podaří zablokovat?

My jsme takhle zablokovali světovou úmluvu o kontrole tabáku, protože to byl naprostý blábol, a je zablokovaná doteď a nic zvláštního se nestalo a není důvod, proč nedat najevo, že když se nevyřešil problém víz do Kanady, takže na druhou stranu nemusí náš stát každou smlouvu ratifikovat.

Celý článek na ParlamentniListy.cz