Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Dovolená za hubičku poslance neláká. Radši vyrazí k moři

Dovolená za hubičku poslance neláká. Radši vyrazí k moři
zdroj: Mediafax

Poslancům se vloni zvýšily ceny za rekreaci ve sněmovních penzionech. Až do té doby totiž bylo možné tam pořídit dovolenou doslova za hubičku. ParlamentníListy.cz nyní před nadcházející hlavní dovolenkovou sezónou a sněmovní letní pauzou, proto zjišťovaly, kolik poslanců letos po navýšení cen do rekreačních zařízení sněmovny míří.

Odpovědi byly rozpačité, o velkém zájmu a možnosti přeplnění kapacity zařízení nesvědčily.

Poslanci totiž od loňského listopadu musí místo dosavadních 250 korun za noc s plnou penzí zaplatit v hotelích v Lipnici nad Sázavou a v Harrachově 450 korun. K podražení došlo na žádost předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové (ODS), které potvrdil pak i sněmovní kancléř.

Navýšení cen však s sebou přineslo podle zjištění ParlamentníchListů.cz jiný nepříjemný dopad. Poslanci totiž podle všeho ztratili o tento typ "závodní" rekreace zájem. Z patnácti oslovených, připustil totiž několik dnů dovolené v jednom ze zařízeních pouze jediný poslanec - předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík. Nezařazený poslanec Stanislav Huml to nevyloučil, nicméně konkrétně neodpověděl. "Ještě nevím, obecně si myslím, že rekreační střediska mají smysl, a tak svoji účast v nich nevylučuji," uvedl Huml v odpovědi pro ParlamentníListy.cz.

Jediný Gazdík poslaneckou ubytovnu využije

To Gazdík odpověděl přímo. "Ano, rád bych tam jel alespoň na tři dny s rodinou a přáteli. Přiznám se však, že nyní budu asi váhat, poněvadž bych nerad, abych se kvůli tomu stal terčem novinářů, kteří budou někde číhat za plotem," připustil Petr Gazdík ParlamentnímListům.cz . Podle něj je totiž velmi zvláštní zájem médií o rekreaci poslanců, když různá rekreační zařízení mají i ministerstva a další státní instituce, o jiných firmách ani nemluvě.

Celý článek na ParlamentniListy.cz