Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Dolejš (KSČM) kritizuje "komunistofóbii": Znárodňovat nebudeme!

Dolejš (KSČM) kritizuje "komunistofóbii": Znárodňovat nebudeme!
Jiří Dolejš | zdroj: Mediafax

Jak říká přísloví, naděje sice umírá poslední, ale v tuto chvíli už nejsou příliš velké pochybnosti o tom, že v konečném souboji vyhrála podle Jiřího Dolejše komunistofóbie. „Věřím, že příště už to zastrašování neprojde vůbec," řekl neúspěšný kandidát do Senátu pro ParlamentníListy.cz.

„V každém případě to byl velmi vyrovnaný souboj, ve všech senátních obvodech, jichž jsme byli účastni,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Jiří Dolejš. Jak dodal, je lichotivé, že i přes tu obrovskou kampaň pravice byly volby vcelku vyrovnané.

Jak říká, nervózní nebyl. Od počátku jsem šel do souboje s tím, že zabojuji a pokusím se i v Praze získat co nejlepší výsledek.

Mobilizace v duchu komunistofóbie hraje podle Dolejše vždy na emoce. „A v emočním vypětí nezapojuje do uvažování tolik rozvahu,“ konstatoval Dolejš. Kdyby prý tito voliči zapojili více rozvahu, museli by si nutně uvědomit, že vyhrožování komunisty je účelová pitomost. „Nepochybně mohli někteří lidé podlehnout panice, ale až po několika měsících to vyhodnotí, bude to naše deviza pro budoucí volby,“ je si jist Jiří Dolejš.

Jeho slova podpořila i stranická a sněmovní kolegyně Soňa Marková, rovněž kandidátka do Senátu. „Ani netušíte, kolik lidí se mě ptalo, zda když přijdeme k moci, budeme znárodňovat. Je to nesmysl, ale stále tím lidi straší. Pravdou je, že se jim to daří čím dál méně,“ dodává Marková pro ParlamentníListy.cz.

Zdroje: