Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Do Prahy přijede hvězda alternativního rocku Yo La Tengo

Do Prahy přijede hvězda alternativního rocku Yo La Tengo
Kapela Yo La Tengo | zdroj: wikipedia

Do Prahy zamíří jedna z nejdůležitějších kapel americké nezávislé scény Yo La Tengo. Kapela vystoupí v pražském Paláci Akropolis 6. listopadu. Hudebníci představí své nové album Fade, které mnoho kritiků řadí k tomu nejlepšímu, co kdy formace natočila.

Trio vystoupí ve složení Ira Kaplan (kytary, klavír, zpěv), Georgia Hubley (bubny, klavír, zpěv) a James McNew (baskytara, zpěv) dokázalo za téměř třicet let existence úspěšně koncertovat v nejlepších halách i muzeích, ovládnout žebříčky hodnocení, nahrát melodii ze seriálu Simpsonovi, představovat Velvet Underground ve filmu I Shot Andy Warhol, vystupovat s nejvýznamnějšími jmény hudební historie i založit prosincovou tradici osmi koncertů v Hobokenu, New Jersey, odkud pocházejí.

zdroj: youtube.com

Yo La Tengo založili manželé Ira Kaplan a Georgia Hubley v roce 1984 v New Jersey. Jejich jméno znamená ve španělštině „Mám to!“. S dalšími hudebníky, které vybrali v konkurzu, o dva roky později vydali první desku Ride The Tiger. Kapela za svou existenci stihla natočit dalších 17 alb. Poslední letošní album nazvané Fade produkoval Johnem McEntirem, který je mimo jiné člen klasické experimentální kapely Tortoise. Yo La Tengo popisují Fade jako své nejpřímější, nejosobnější a nejsoudržnější album s tématy, které se týkají života i stárnutí.

Yo La Tengo jsou známí svými poctivými koncerty, takže určitě můžeme očekávat koncert trvající více jak dvě hodiny. Pokud nechcete o nic přijít, doražte již v 19 hodin. Vstupenky za 550 Kč jsou již v prodeji v pokladně Paláce Akropolis a za 590 Kč v síti Ticketpro.

Zdroje: