Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Děti odmítly oběd s otcem, soudkyně je poslala do pasťáku

Děti odmítly oběd s otcem, soudkyně je poslala do pasťáku
Děti odmítly s otcem mluvit, natož poobědvat. Soudkyně je za to poslala do pasťáku (ilustrační snímek) | zdroj: ThinkStock

Detroitský soudkyně poslala do nápravného zařízení pro mladistvé tři sourozence poté, co odmítli jít se svým otcem na oběd. V pasťáku mají být do té doby, než se svým otcem obnoví narušené vztahy, nebo do dosažení 18 let. Informoval o tom list The Independent.

Soudkyně Lisa Gorcycová přirovnala děti ve věku 15, 10 a 9 let k masovému vrahovi Charlesu Mansonovi.

Vše odstartovalo tím, že během rozvodového řízení Mayy Eibschitz-Tsimhoniové a Omera Tsimhoniho jejich 15letý syn prohlásil, že s otcem nebude mluvit, i když ho k tomu soudkyně nutila. Argumentoval tím, že jeho otec matku bil. 

"Omlouvám se, pokud jsem nepochopil zákony, ale nebudu se omlouvat za to, že s ním nemluvím. Mám k tomu své důvody, protože je násilnický a viděl jsem ho udeřit matku. Proto s ním nebudu mluvit," uvedl v soudním záznamu. 

Soudkyně však jeho slova nepřijala a naopak rozčílila, protože chlapec neuposlechl její nařízení. "Vzepřel jsi se soudnímu příkazu, takže tě shledávám vinným z pohrdání soudu," prohlásila. Následně ještě zpochybnila jeho inteligenci poté, co se zeptal, jestli jeho otec bude potrestán za to, že udeřil matku.

Gorcycová zároveň připomněla, že rozvodová tahanice se táhne už šest let a Tsimhoni nebyl nikdy trestaný, takže děti před ním není třeba chránit. Otec řekl listu New York Observer, že se obává, že jeho bývalá žena proti němu děti "naočkovala" a když požádala o rozvod, zakázala mu s dětmi mluvit. 

Děti byly vzaty do vazby 24. června a další soudní jednání se bude konat 15. července. Do té doby s dětmi nesmí mluvit žádný z rodičů ani jiných příbuzných. 

Zdroje: