Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Dejvické divadlo pořádá 1. ročník festivalu Samuráj

Dejvické divadlo pořádá 1. ročník festivalu Samuráj
zdroj: tisková zpráva

Ve dnech 7. – 9. června 2010 se v Dejvickém divadle uskuteční první ročník festivalu dramat jednoho herce pod názvem Samuráj. Zahajovací ročník má podtitul Kouzlo šesti samot.

Nápad uspořádat tento festival vzešel z iniciativy herce DD Pavla Šimčíka, který  na podzim loňského roku nastudoval pod režijní supervizí  Arnošta Goldflama jeho hru Jeden den. Na základě dojmů  z této práce  oslovil svých pět hereckých kolegů, kteří mají s podobným žánrem rovněž herecké zkušenosti a rozhodl se iniciovat třídenní divadelně –hudební setkání

Ve třech červnových dnech tak budou mít diváci příležitost vidět šest monodramat v podání Vladimíra T. Gottwalda, Marka Matějky, Pavla Šimčíka, Pavola Smolárika, Petra Vaňka a Arnošta Goldflama podpořených hudbou interpretů, jejichž poetika má s divadelním žánrem i jednotlivými představiteli mnoho společných vazeb. Zazní tak hudba skupin HM…, Hi-Fi, PLEASE THE TREES, Kataríny Karašové, Petra Wajsara a selFbrush.

Dramaturgická  koncepce vychází z myšlenky přivést nezávislého umělce – performera, originálního a svébytného interpreta -  z míst pro divadlo netradičních zpět do „kamenného“ divadla, nechat  tento prostor ožít jeho přítomností a zároveň poskytnout nejen specifický divácký zážitek, ale také inspiraci kolegům -  tvůrcům pro další uměleckou činnost.

Patronkou festivalu je Taťjana Medvecká, která za hlavní a jedinou roli  Antonie Nikolajevny v monodramatu Pavla Nilina Poprvé vdaná ( premiéra 2. 2. 2002) získala Cenu Thálie.

Veškeré informace o festivalu a  jednotlivých produkcích naleznete na www.dejvickedivadlo.cz/samuraj. O festivalu budeme průběžně informovat také prostřednictvím facebooku DD a nově založeného YouTube kanálu Dejvického divadla.

Vstupenky budou v prodeji od 3.5. 2010, a to v několika kategoriích. Bude možné zakoupit vstupenku na jednotlivá představení nebo koncerty, dále tzv. „denní“ vstupenku na konkrétní den a také „celofestivalovou“ vstupenku na  všechna představení a koncerty po dobu konání festivalu.