Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Aktualizováno: Dáváme peníze do investic i platů a lidé jsou stále nespokojenější, stěžoval si Babiš

Aktualizováno: Dáváme peníze do investic i platů a lidé jsou stále nespokojenější, stěžoval si Babiš
Premiér Andrej Babiš | zdroj: Profimedia

Premiér Andrej Babiš (ANO) okomentoval nedělní demonstraci na Letné za nezávislou justici a lepší vládu. Prohlásil, že čím více peněz dala vláda do platů, investic nebo výzkumu, tím více jsou lidé nespokojení. Tvrdí, že Česko se nikdy nemělo tak dobře.

"Člověk má z toho pocit, že čím víc peněz pumpujeme, tím víc jsou lidé nespokojeni. Je to zvláštní situace, nicméně já si myslím, že jste všichni inteligentní, čtete noviny, a pokud máte nějaké pochybnosti nebo se chcete na něco zeptat, klidně mi napište mail nebo pošlete smsku, já vám poradím, jak komunikovat," prohlásil premiér v pondělním projevu na Konferenci ekonomických diplomatů, která se konala v Černínském paláci. 

Už v neděli Babiš uvedl, že nesouhlasí s tvrzením demonstrantů, že on či vláda chtějí zasahovat do nezávislosti justice, a zkritizoval některé projevy, které na Letné zazněly. 

V nedělním rozhovoru pro Lidové noviny také zopakoval, že neodstoupí. Dle svých slov nic nezákonného neudělal a vládu považuje za úspěšnou. 

Podle organizátorů ze spolku Milion chvilek pro demokracii přišlo na demonstraci asi 250 tisíc lidí, policie odhadla účast na 200 tisíc. Společnost T-Mobile v pondělí uvedla, že na Letné protestovalo 283 tisíc lidí. 

Demonstrovat přijeli lidé z celého Česka. Další ze série protestů, které začaly v dubnu, bude taktéž na Letné 16. listopadu.

Zdroje:
lidovky.cz, Vlastní, čt24