Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Československý skandál: Politik měl zneužít Lucii Bílou

Československý skandál: Politik měl zneužít Lucii Bílou
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Náhoda, nehoda, neznalost, anebo účel? Nad těmito slovy kroutí poslední dny hlavou nejen slovenská, ale také česká média poté, co primátor Spišské Nové Vsi použil pro kampaň do komunálních voleb slavici Lucii Bílou. Ta však o ničem nevěděla.

"Predseda Národnej rady Slovenskej republiky rozhodnutím č. 225/2010 Z. z. vyhlásil voľby do orgánov samosprávy obcí a určil deň ich konania na sobotu 27. novembra 2010," sdělil ParlamentnímListům.cz tiskový obbor slovenského ministerstva vnitra. Kauzu, která plní přední stránky místních deníků, komentovat odmítl.

Co se vlastně stalo?

Čtyřicetitisícové město Spišskou Novou Ves zaplnily reklamní city lighty s Lucií Bílou a skladatelem Petrem Maláskem upozorňující na výhody znovuzvolení tamního primátora Jána Volného. "Víc než jednu miliardu pro město a víc než pět set nových kulturních akcí," tvrdí reklamní slogan, který odkazuje na webové stránky ŽivéMěsto.sk. Právě na nich primátor Volný děkuje za dosavadní důvěru a prosí voliče, aby přišli k urnám. "Přejme si společně, aby naše město bylo ještě krásnější a ať se kvalita života v něm zlepšuje. A především - udělejme pro to něco společně." Kde je tedy problém?

Celý článek na ParlamentniListy.cz