Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Občasný déšť

Britka si změnila jméno na Von Laalaa, aby mohla na Facebook

Britka si změnila jméno na Von Laalaa, aby mohla na Facebook
Britce zůstalo hloupé jméno, ale facebookový účet jí to nevrátilo | zdroj: Profimedia

Třicetiletá Britka doplatila na snahu skrýt na sociálních sítích svou pravou identitu. Facebook jí zablokoval přístup k účtu založenému na falešné jméno Jemmaroid Von Laalaa. Aby se k němu dostala, nechala si své jméno oficiálně změnit na Von Laalaa, ale ani tak jí správce Facebooku účet neobnovil, píše britský server The Independent.

Žena, která se narodila jako Jemma Rogersová si založila facebookový účet v roce 2008. Pseudonym údajně použila proto, aby byla na internetu hůř dohledatelná a nekontaktovali ji lidé, se kterými nechce mít nic společného. 

Jenže politika Facebooku vyžaduje, aby uživatelské jméno odpovídalo tomu reálnému a správce Rogersovou vyzval, aby dokázala, že se skutečně jmenuje Von Laalaa, jinak jí účet zablokuje.

"Měla jsem účet zablokovaný po dobu pět týdnů, přišla jsem o všechny své fotografie, zprávy a cenné vzpomínky," vysvětlila Britka, proč se zvolila jedno z nejabsurdnějších řešení - změnit si jméno.

Přestože Facebooku ukázala doklady i kreditní karty vedené na jméno Von Laalaa, neuspěla. Do jejího účtu ji zpět nepustili, dočkala se jen odpovědi, že se jejím problémem bude někdo zabývat. 

"Nemůžu uvěřit tomu, že tu stojím s tak hloupým jménem a pořád se nemůžu dostat do svého Facebooku. Vím, že jsem hloupá, ale Facebook je v tom směšný," prohlásila. 

Zdroje: