Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Brit čaruje s umělým sněhem. Má diář narvaný na rok dopředu

Brit čaruje s umělým sněhem. Má diář narvaný na rok dopředu
Mechanik Scott Wilcock se malování umělým sněhem věnuje naplno teprve rok, už si ale stihl udělat světové renomé | zdroj: Profimedia

Většina lidí je spokojena, když nastříká umělý sníh přes šablony nalepené na okně a vánoční dekorace pak přežije nápor ranních mlžení skel. Brit Scott Wilcock si na okenních malbách umělým sněhem vybudoval během jednoho roku takové jméno, že má na sociálních sítích desítky tisíc sledujících a diář má plný na rok dopředu. 

 

Scott Wilcock z britského Wiganu se malbě sněhovým sprejem na okna jako koníčku věnuje zhruba čtyři roky. Když loni během lockdownu přišel o práci mechanika, rozhodl se ve své zálibě zlepšit a stal se umělcem na plný úvazek. Může si to dovolit - jeho díla jsou dokonale pohádková.

K tvorbě vánočních výjevů na okenní skla mu stačí jen umělý sníh ve spreji, škrabka, štětec a čistič oken. Během několika hodin dokáže sklo proměnit v kouzelnou zimní scénu z legendárních vánočních filmů, ale podle přání klienta vytvoří i běžné zimní výjevy a oblíbené jsou i portréty zesnulých blízkých osob. 

Wilcock, který svou tvorbu představuje na TikToku, si už za poslední rok našel klienty po celé Velké Británii. A protože svým sněhem umí zachytit cokoli - nejen vánoční tematiku, ale třeba i běžné portréty - má o práci postaráno i po většinu příštího roku. Najít skulinku v jeho diáři na rok 2022 je už nyní téměř nemožné.

Zdroje:
Daily Mail