Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Brácha o Havlovi: Kritizují ho, protože nikdy nebyl padouch

Brácha o Havlovi: Kritizují ho, protože nikdy nebyl padouch
zdroj: tisková zpráva

Já na bráchu, brácha na mě. Bratr exprezidenta Ivan M. Havel se jako vědec zabývá kybernetikou, umělou inteligencí a robotikou. Ke kritice historicky prvního českého prezidenta podotýká, že si ji vyslouží vždy ti, co měli nějaký význam.

Problémem Václava Havla je podle něj, že nebyl nikdy generálem a k lidem se vždy choval slušně. Padouchy totiž nikdo nekritizuje. U nich se zlá nátura jaksi předpokládá.

Exprezident Václav Havel se sice po prodělaném zánětu dýchacích cest cítí lépe a nabírá síly, ale je pořád dost vyčerpaný.  Je stále doma, kam za ním dochází lékař, a kde o něj pečují s manželkou Dagmar zdravotní sestry. V druhé polovině července by měl odjet z Prahy na svou chalupu na Hrádečku. V říjnu mu bude už pětasedmdesát let.

O filmu Odcházení

Nicméně ještě nedávno byl na tom se zdravím Havel prachmizerně. „Navštívil jsem ho v Karlových Varech v polovině června, kdy tam byl na léčení. Léčení moc nefungovalo, byl na tom tehdy dost špatně s dechem a ani mluvit se mu moc nechtělo. Nejvíc se ptal na ohlasy na jeho film," popisuje své zatím poslední setkání s bratrem Ivan M. Havel.

Celý článek na ParlamentniListy.cz