Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Blob? Nejde o populismus ODS, vzkázali Nečas i Šťastný Bémovi

Blob? Nejde o populismus ODS, vzkázali Nečas i Šťastný Bémovi
zdroj: Mediafax

Primátor a bývalý pražský primátor Pavel Bém v pátečním rozhovoru pro HN zkritizoval obrat pražské ODS ve věci podpory stavby Kaplického blobu a označil ho za populismus. ParlamentníListy.cz zjišťovaly reakce Bémových kolegů z ODS.

„Je to druh politického předvolebního populismu, ke kterému bych se nikdy nesnížil. Současnému vedení jsem to i řekl. Dnes nikdo nesežene na tak nákladnou stavbu peníze," řekl Bém.

Chobotnice je otázka vkusu, míní Nečas

„Nikdy žádný politický postoj ODS k blobu nebyl. Vždy se jednalo o individuální otázku vkusu. Tudíž se nemůže jednat o populistický obrat," reagoval pro server ParlamentníListy.cz premiér a předseda ODS Petr Nečas.

Předseda pražské ODS Boris Šťastný s Bémem rovněž nesouhlasí. „Pan primátor Bém měl k blobu vždy svůj specifický a osobitý postoj, který respektuji. Jsme demokratická strana, ve které zaznívají různé názory. My jsme udělali, co jsme považovali za správné. Tedy vyvolat diskusi a oslovit širokou veřejnost, aby se k tomu vyjádřila. A k výsledky průzkumu na facebooku budeme reflektovat. To, že se chceme ptát občanů, za populismus nepovažuji," řekl ParlamentnímListům.cz Boris Šťastný.

Celý článek na ParlamentniListy.cz