Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Bártovy plány? Nesmysl a populismus, kroutí hlavou Bendl

Bártovy plány? Nesmysl a populismus, kroutí hlavou Bendl
zdroj: Mediafax

Dopravní expert ODS, poslanec Petr Bendl, považuje některé nápady nového ministra dopravy Víta Bárty za nepříliš reálné. Výrok svého nástupce ve funkci o zvýšení pokut pro bohaté řidiče a majitele silných vozů považuje bývalý ministr dopravy dokonce za naprostý nesmysl. Jde podle něj o laciný populistický trik.

„To je prostě hra na lidskou závist. Co se týče obsahu vozu, já vůbec nemusím řídit svoje auto. A pokud jde o majetkové poměry řidiče? Asi by to vedlo k tomu, že by lidé své majetkové poměry tajili ještě víc než dosud. Taky si dost dobře nedovedu představit, kdo by zjišťoval majetkové poměry každého řidiče, který překročí povolenou rychlost. Je to nesmysl. Myslím, že bodový systém stačí," řekl serveru ParlamentníListy.cz Bendl, podle kterého jsou některé Bártovy plány utopistické.

Cenu za kilometr nelze určit

Ministr Vít Bárta také řekl, že průměrnou cenu kilometru dálnice srazí z 250 milionů korun na polovinu. Ani to nepovažuje Bendl za příliš reálné. Na dotaz, za kolik se dá podle jeho názoru postavit kilometr dálnice, však odpovědět nechtěl.

Celý článek na ParlamentniListy.cz