Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Komentář: Babišův plán totálního ovládnutí: Agrofertizace a klonování

Komentář: Babišův plán totálního ovládnutí: Agrofertizace a klonování
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Andrej Babiš maká. Maká a je to vidět, ale pořád ještě se mu nedaří řídit stát jako firmu. Mnohé indicie však nasvědčují tomu, že se pomalu ale jistě chystá k převzetí České republiky. S taktikou navýšení podílu a ukradení společnosti má značné zkušenosti již z dob, když zprivatizoval Petrimex a postavil tak stavební kámen agrofertího impéria. Postup hodlá zopakovat, tentokrát ovšem jde o společnost s velkým S, kterou představujeme my všichni.

Babiš si nedávno posteskl, že řídit stát jako firmu se mu zatím úplně nedaří. Potřeboval by k tomu většinu ve sněmovně a plnou kontrolu nad všemi ministerstvy (na ústavní většinu pro společnost Agrofert si zatím ještě asi netroufá). Pár dní poté v rozhovoru pro Českou televizi též uvedl, že kdyby za sebe měl náhradníka, politiku okamžitě opustí. Je však zcela zřejmé, že kvalit takové kapacity, jakou Babiš bezesporu je, nikdo jiný nedosahuje. Proslýchá se však, že již sepsal tříkrokový plán totálního ovládnutí.

Krok 1.: Agrofertizace

Dva zdánlivě spolu nesouvisící výroky je nutno brát v kontextu již třetí kliniky na umělé oplodnění, kterou si Babiš nedávno pořídil. Není úplně vyloučeno, že Babiš kliniky skupuje za účelem vývoje nového typu člověka, tzv. argofertíka. Agrofertíci mají být neskutečně výkonní a disciplinovaní. V Babišových společnostech, Deza a Spolana, které se maskují za chemičky, ve skutečnosti probíhá utajený výzkum klonování, které budou realizovat právě zmiňované kliniky.

Vzhledem k silnému zemědělskému zázemí má Babiš dost prostředků na to, aby armádu agrofertíků uživil a postupně jimi obsadil všechny důležité posty ve státní správě a svých stávajících i budoucích firmách. Manažery Agrofertu tam totiž nechce. Výhodou agrofertíků je také to, že při nabytí plnoletosti získají volební právo. Vzhledem k tomu, že agrofertíci budou svému stvořiteli vždy zavázaní a věrní, budou též volit jeho hnutí ANO.

Krok 2.: Demo(k)ratizace státu

Babiš tak pohodlně dosáhne na většinu ve sněmovně a konečně bude moci stát řídit jako firmu. Pro nepohodlné občany, kteří nesouhlasí s jeho futuristickou vizí, a tudíž se jen flákají nebo kradou, má také plán. Jeho ministryně Válková již pilně pracuje na privatizaci věznic a jejich exkluzivním odkoupení společností Agrofert. Nové zákony z dílny ministerstva spravedlnosti potom s podporou Milana Chovance zaručí, že věznice budou prosperovat a vzkvétat. Zaplnění věznic napomůže legislativa, která umožní naše děti zavírat za to, že si zapálili cigaretu životu nebezpečné marihuany. Agrofertu tak vznikne pracovní síla, která je relativně výkonná, levná a hlavně nebude mluvit do veřejného života v zemi.

Pokud se spoluobčany nepodaří usvědčit z flákačství nebo fetování, Babišovo ministerstvo financí již připravuje byrokratický systém, který si posvítí na všechny osoby s nějakým majetkem. Podezřelým individuím bude možné majetek okamžitě zabavit. To zvládne přímo úřad na ministerstvu financí, protože Babiš, jak nedávno prohlásil, soudům nevěří.

Na zbytek si posvítí exekutoři, jejich pravomoci se ještě rozšíří. Helena Marvanová, která chtěla této novelizaci zabránit, bude z České republiky vyhoštěna na Slovensko, kde má Agrofert daňové prázdniny a jeho farmaceutické společnosti tam proto můžou v klidu pracovat na lécích pro zdraví nás všech. Za účelem celospolečenského blaha a osvěty též nově vzniká Babišův Institut pro politiku a společnost, který se představí již letos v září. Též práce veřejnoprávních médií je neefektivní a je záhodno, aby postupem času přešla pod mediální skupinu Mafra.

Krok 3.: Vypuštění Andrena

Hnutí ANO s největší pravděpodobností ovládne post eurokomisařky pro rozdělování EU fondů. Společnosti Babišova holdingu tak díky věrné sebevražedkyni Věře Jourové (zproštěné obvinění z korupce) získají neomezený přístup k dotačním programům, které jím ovládaná ministerstva vypíšou.

Ministerstvo financí krátce po schválení Jourové oznámilo, že se dostavba jaderné elektrárny Temelín musí uskutečnit v urychleném termínu. Vhodným kandidátem pro veškeré práce s tím spjaté budou právě společnosti skupiny Agrofert. Jedním ze základních pilířů Babišova impéria se tak stane i energetický průmysl. Následnými výdělky se Babišovi odkoupením akcií a navýšením podílu podaří převzít polostátní podnik ČEZ a kromě potravinářského monopolu tak v zemi získá i monopol energetický.

Následovat bude masivní podpora klonovacích laboratoří a vývoj nadčlověka Andrena. Andren má představovat dokonalou kopii Andreje Babiše se vším všudy, včetně jeho pracovního nasazení a anatomicky dokonalých uší. Andrej tak konečně za sebe získá náhradu, bude moci nadobro odejít z politiky a zastávat kumulovanou a nevolenou pozici prezidenta Evropské komise, Evropské unie a Evropské rady.

Vzhledem k masivním rozvojovým programům eurokomisařky Jourové Agrofert posílí i v dalších zemích EU, kde již aktivně podniká, dává lidem práci a řádně odvádí daně. Z hloupého a nefunkčního unijního molochu se tak konečně stane smysluplný spolek, který budou agrofertíci v čele s Andreny řídit jako firmu a všem nám, ANO!, bude líp.

Připojujeme epitaf vojína padlého za svobodu: Zvoní mobil čertu, Babiš z Agrofertu: "Chceš nabídnout dušičku, za nějakou službičku?" Andrej vraví vzteklo: "Ja chcem kúpiť peklo!" 

Zdroje:
Vlastní