Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Komentář: Babišova rozvědčice chce dál vládnout Praze. Kdo ji ale zastoupil na plakátu?

Komentář: Babišova rozvědčice chce dál vládnout Praze. Kdo ji ale zastoupil na plakátu?
Leoš Mareš, Radmila Kleslová, Andrej Babiš | zdroj: isifa/MAFRA/Tomáš Krist

Jednou z nejbarvitějších figur pestrého hnutí ANO je předsedkyně jeho pražské organizace a kandidátka na starostku Prahy 10 Radmila Kleslová. Advokátka, lobbistka a také někdejší důstojnice komunistické rozvědky kdysi pracovala jako poslanecká asistentka Stanislava Křečka. Na radnici vykutáleného pražského obvodu se dostala ještě za sociální demokracii, letos na jaře oficiálně změnila barvy. To, že pracuje pro Babiše, se ovšem vědělo už dávno předtím.

Radmila Kleslová patří k postavám, jež se raději drží ve skrytu. Když letos musela vystoupit do popředí, vypadá to, že s rafinovaností bývalé důstojnice StB vytvořila své alter ego. Diblík na modrobílých plakátech, který slibuje obyvatelům Prahy 10 ráj na zemi, totiž vypadá jako někdo úplně jiný než skutečná Radmila Kleslová.

Kleslová, ještě pod dívčím jménem Bartheldyová a s krycím jménem Lia, působila na I. správě StB jako osoba odpovědná za vyhledávání nových kádrů a jejich výcvik pro špionáž. Po revoluci se věnovala advokacii, zejména pak lobbingu, mimo jiné pro firmy Andreje Babiše – k tomu se jí náramně hodila pozice asistentky poslance Stanislava Křečka, neboť tak měla volný přístup do sněmovny.

V posledním volebním období byla místostarostkou na Praze 10, nejprve za ČSSD, od letošního jara za ANO. Připomeňme, že jde o radnici, kde pospolu seděli Milan Richter (legendární Bémův náměstek), novopečená senátorka za zelené Ivana Cabrnochová nebo třeba Bohumil Zoufalík, který loni kandidoval do sněmovny za obskurní protofašistickou freak show Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru.

Když nám kandidáti ANO slibují "prostě to zařídíme", zní to jen úsměvně. Z úst Radmily Kleslové je to ovšem přímo děsivé.

Volební plakát ANO. Kdo na něm ztvárnil Radmilu Kleslovou? Volební plakát ANO. Kdo na něm ztvárnil Radmilu Kleslovou? | zdroj: Facebook

Zdroje:
Vlastní