Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 1°C Polojasno

Agónie vlády pokračuje. Průsery nejsou, jste jedničky, běduje Rath

Agónie vlády pokračuje. Průsery nejsou, jste jedničky, běduje Rath
zdroj: Mediafax

The Show Must Go On! Představení musí pokračovat, zpíval Freddie Mercury, když umíral na AIDS. Vláda Petra Nečase je již dlouho v agonii, tak si vzala z kapely Queen zřejmě příklad, i když nesmrtelnost jí to zřejmě nezaručí.

Středeční jednání K 9 opět nepřineslo vůbec nic, kromě dalšího pokračování komedie. Vlastně jedno novum tady je. Účastníci třetího, protikomunistického odboje, získají jednorázové ocenění 100 tisíc korun a těm s podprůměrnými penzemi bude jejich výše dorovnána na průměrný důchod. Místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová říká, že tak koaliční partneři našli alespoň nějaký výstup z jednání.

Strany trojkoalice se shodly na tom, že personální změny ve vládě se budou řešit v červnu, až VV budou mít po stranické konferenci. Převratnou novinkou je, že koaliční smlouva platí a vznikne k ní i písemný dodatek. A véčka předloží zprávu auditorů k financím své strany.

Bída sbližuje

"Vládní koalice je opět v klidu. Nic se neděje. Do toho trocha populismu, je vidět, že peníze jsou. Opět rozhoduje K9 a nikoliv vláda. A proč nepočkat s řešením ostudné vládní krize do podzimního kongresu ODS," vyjádřil se pro ParlamentníListy.cz místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Celý článek na ParlamentniListy.cz