Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

"Proticikánský" zákon Řápkové nejspíš projde. Má podporu i v ČSSD

"Proticikánský" zákon Řápkové nejspíš projde. Má podporu i v ČSSD
zdroj: Mediafax

EXKLUZIVNĚ. Návrh poslankyně Ivany Řápkové a dalších koaličních poslanců, který má řešit problémy s nepřizpůsobivými občany tím, že by recidivistům páchajícím přestupky měl zamezit v pobytu v části, či celé obci, má velkou šanci na úspěch.

Řápková redakci prozradila, že se jedná de facto o návrh koaliční. Podpoří ho i někteří politici opozice. „Proticikánská“ novela reaguje na problémy s nepřizpůsobivými především z romské minority, ale má omezit například i prostituci a žebrotu.

Návrh na novelu zákona č. 200/1990 Sb. o přestupcích a novelu trestního zákoníka (č. 40/2009 ve znění zákona č. 306/2009) předkládá Řápková společně s dalšími koaličními poslanci. Podle serveru Poslanecké sněmovny by se o návrhu pod sněmovním tiskem č. 431 mělo hlasovat na 23. schůzi, která se bude konat od 20. září.

Napříč koalicí

Svůj podpis pod návrh kromě Řápkové konkrétně připojili šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, místopředsedové klubu Jan Vidím a Václav Mencl, předseda poslaneckého klubu TOP 09Petr Gazdík, vlivný poslanec Starostů a nezávislých Stanislav Polčák, poslanci Věcí veřejnýchMartin Vacek a Jana Suchá. Dále poslanci ODS Jiří Šulc, Zdeněk Boháč, Radim Fiala, František Dědič, Jan Kubata, Pavel Staněk, Dana Filipi, Jan Pajer a Jaroslav Krupka.

Celý článok naleznete na ParlamentniListy.cz.