Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Prosakují informace zevnitř. Dobeš prý chystá rezignační dopis

Prosakují informace zevnitř. Dobeš prý chystá rezignační dopis
zdroj: Mediafax

Podle informací ParlamentníchListů.cz ministr dopravy Pavel Dobeš z LIDEM již pověřil personální oddělení ministerstva dopravy, aby mu, pro případ, že centrální registr vozidel nebude fungovat, připravilo rezignační dopis, který může, ale nemusí použít.

„Dobeš pověřil personální oddělení sepsáním rezignace, kterou samozřejmě ale dle vývoje může, ale nemusí použít,“ informoval ParlamentníListy.cz zdroj.

ParlamentníListy.cz požádaly Dobeše formou SMS o vyjádření. Zatím nereagoval.

Premiér Petr Nečas dal totiž Dobešovi nůž na krk s tím, že registr vozidel musí do pátku fungovat. Rovněž vicepremiérka Karolína Peake se za Dobeše příliš nepostavila.

Peake a Jankovský ho prý už nechtějí

ParlamentnímListům.cz potvrdily tento týden dva zdroje ze sněmovny a třetí přímo z kabinetu Petra Nečase, že v rámci dění na resortech se mohou chystat významná škatulata. Podle informací naší redakce by ministra dopravy Pavla Dobeše, pokud by byl odvolán, mohl nahradit Kamil Jankovský a jeho resort, ministerstvo pro místní rozvoj, by převzala vicepremiérka Karolína Peake.

Vicepremiérce Karolíně Peake a ministrovi Kamilu Jankovskému došla podle všeho trpělivost a nechtějí dál nést odpovědnost za přešlapy svého stranického kolegy Pavla Dobeše. Proto se na tajné schůzce, která se uskutečnila před několika dny, rozhodli ministra dopravy popravit a už minulý čtvrtek o tom informovali premiéra Nečase. Jeho reakce, kterou v úterý do médií prozradila Karolína Peake, byla velmi podrážděná. Premiér odmítnul, aby právě jeho zástupkyně na vládě Dobeše vyzývala k demisi. Prý je to v jeho gesci a Dobeš si zaslouží čas do pátku. Pokud v tento den nebudou registry vozidel fungovat, nejmladší ministr končí.