Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Miss Sestra 2012 začíná. Přihlaste svého anděla ještě dnes!

Miss Sestra 2012 začíná. Přihlaste svého anděla ještě dnes!
zdroj: tisková zpráva

Zdravotní sestry, andělé, kteří nad námi bdí v nemoci a při zdravotních problémech. Pro většinu z nás představují onu lidskou stránku v nemocnicích, očekáváme od nich porozumění pro naše trápení. Přemýšleli jste, jak se odvděčit zdravotnici, která se o vás starala či stará? Každou určitě potěší vaše poděkování a další z možností je přihlásit ji do soutěže Miss Sestra 2012!

Jaká by měla Miss sestra být?

Nejde o soutěž krásy v pravém slova smyslu, přihlášené sestřičky by měly mít všech 5 S, tedy být Sympatické, Srdečné, Spolehlivé, Společenské a Stylové. Krom korunky a pomyslného trůnu čekají na finalistky a výherkyně hodnotné ceny. Neobdarované nezůstanou ani jejich kolegyně, které každoročně podporují své favoritky.

Účastnice musejí po dobu celé soutěže vykonávat některou z profesí spadajících do kategorie nelékařských zdravotnických pracovníků a být občankami ČR. Vítězky vybírají ve dvou kolech (listopad 2012 a leden 2013) návštěvníci webu www.misssestra.cz a ve finálovém kole pak desetičlenná porota, složená z lékařských odborníků a mediálně známých osobností, a to přímo na reprezentačním plese sester 15. února 2013.

V předchozích ročnících v porotě usedli například doc. MUDr. Jan Měšťák, CSc., prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA, Mahulena Bočanová, prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc., Mgr. Dana Jurásková, Ph.D., MBA a další.

Projekt Sesterna

Volba Miss sestry probíhá v rámci projektu Sesterna, který si klade za cíl přispět prevenci syndromu vyhoření v náročném povolání sestry. Ples sester – Sestry na sál! a volba Miss sestry zvyšují prestiž jejich zaměstnání a dávají možnost být alespoň jeden večer popelkou v plesových šatech, co protančí střevíce.  V rámci projektu Sesterna vychází také časopis stejného názvu, u kterého mohou sestry relaxovat a nabírat inspiraci pro volnočasové aktivity, sledovat módní trendy, či se jen pobavit.

Ohlédnutí za loňským rokem

Volba Miss sestry 2011 proběhla 17. února 2012 během reprezentačního plesu sester na Žofíně. O oblíbenosti akce svědčily již několik měsíců dopředu vyprodané vstupenky. Návštěvu si nenechal ujít ani primátor hlavního města Prahy, doc. MUDr. Bohuslav Svoboda CSc. Vítězkou se stala Petra Hladíková, záchranářka z FN Královské Vinohrady.

Z cévní chirurgie JIP nemocnice Na Homolce pak pocházela 1. vicemiss a zároveň Miss sestra sympatie Veronika Švandová a 2. vicemiss se stala Iva Víšková, všeobecná sestra z radioterapeutického oddělení Radiologického centra Multiscan Pardubice.

K registrování sebe, či vyzvání vaší oblíbené sestry či známé, navštivte stránky www.misssestra.cz, kde stačí vyplnit krátký elektronický formulář.