Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Přijde další špína, která zamíchá volbami

Přijde další špína, která zamíchá volbami
zdroj: Mediafax

Už to začíná být v Česku tradice, těsně před volbami vypluje na povrch nějaký politický skandál, který může ovlivnit rozhodování voličů. Dojde k tomu během příštího měsíce, který ještě zbývá do krajských a senátních voleb?

Bývalý středočeský hejtman a poslanec David Rath je o tom přesvědčen. Své kolegy ve sněmovně v pátek postrašil dokonce vězením. „Fakt se vážně zabývejte stavem českého vězeňství. Řadu z vás ta exkurze čeká. Možná, že ještě do voleb se sem tam někdo takový objeví. Je možné, že vás ve sněmovně čeká další vydávání,“ předpověděl další žádost policie o vydání některého z poslanců k trestnímu stíhání.

Účinné je obvinění ze sexu s nezletilou

Politolog Zdeněk Zbořil by se takovému scénáři ani nedivil. „Dá se předpokládat, že se něco objeví. Technologie bude stejná, jen cíl hanobení bude jiný,“ řekl ParlamentnímListům.cz. „Je to součást systému, vytahování utajovaných nebo polotajných informací na světlo v předvolebním období se stalo součástí politického systému a politické kultury v České republice,“ míní Zbořil. Do voleb už zbývá jen měsíc, takže je podle něj nejvyšší čas, aby vypukla nějaká „nová kvaziaféra“. A nejlepší je podle něj obvinit někoho ze sexuálního kontaktu s nezletilou, mohou se ale také objevit nějaké další odposlechy v kauzách, které už policie vyšetřuje.