Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Křik ze severu: Paroubek ať ministruje třeba záchodkům. Kandidátku nepovede

Křik ze severu: Paroubek ať ministruje třeba záchodkům. Kandidátku nepovede
zdroj: tisková zpráva

Ať si dělá třeba ministra veřejných záchodků, na naši kandidátku nepůjde. I to zní ze severu Čech na adresu Jiřího Paroubka. Zdejšímu vedení krajské organizace ČSSD se možnost bývalého předsedy strany v roli stínového ministra financí vůbec nezamlouvá.

V Lidovém domě se prý uvažuje o angažmá Jiřího Paroubka ve funkci stínového ministra financí. Deníku Právo to prozdradil sám Paroubek. Zatímco místopředsedové sociálních demokratů působí, jako by byli informací mírně zaskočeni, na severu Čech, který nyní ovládají Paroubkovi odpůrci, způsobuje taková informace nervozitu. Mimo jiné proto, že expředseda ČSSD by se zde mohl pokusit využít výhodné roli v předvolební strategii strany a žádat o dobré umístění na zdejší kandidátce. A to velké části oranžových na Ústecku určitě nevoní.

Sobotka snad nespáchá harakiri

"My s tím hluboce nesouhlasíme. Bude to muset schválit celostátní předsednictvo a Bohuslav Sobotka takové harakiri snad nespáchá," řekl pro ParlamentníListy.cz člen KVV ČSSD v Ústeckém kraji Roman Houska. Jiřího Paroubka a jeho dlouholetého přítele Petra Bendu, bývalého šéfa strany na Ústecku, nijak nešetří. Jejich úmysly jsou prý jasné.

Celý článek na ParlamentniListy.cz