Dnes je pondělí 16. září 2024., Svátek má Ludmila
Počasí dnes 11°C Zataženo

Zoo Praha dá dnes zvířatům opět led k ochlazení a zabavení

Zoo Praha dá dnes zvířatům opět led k ochlazení a zabavení
zdroj: Profimedia

Zoologická zahrada v pražské Troji dá dnes opět některým zvířatům led k ochlazení kvůli vysokým letním teplotám.

Ledovými kostkami se zabaví například lední medvědi, bizoni, takini nebo sloni indičtí. ČTK o tom informovala Zoo Praha. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude dnešek slunečný s nejvyššími teplotami 27 až 31 stupňů Celsia.

Led dala zahrada zvířatům při letních teplotách poprvé loni, letos akci zopakovala poprvé na začátku července a od té doby ji při velkých vedrech opakuje. Podle zástupců zoo chce zahrada zvířatům teplé dny co nejvíce zpříjemnit a usnadnit. Led je pro zvířata kromě ochlazení také zábavou a rozptýlením, navíc tuny ledu ochladí i mikroklima areálu.

Dnes si takzvaný enrichment, tedy prvek, který slouží ke zpestření života zvířat žijících v zajetí, užijí například lední medvědi, papoušci nestoři kea, bizoni nebo takini indičtí a po delší době zase sloni. "V 10:00 si s ledovými kostkami bude pohazovat stádo slonů indických v travnatém výběhu u restaurace Gulab," uvedla tisková referentka Zoo Praha Nikola Dostálková.

Led nabízí trojská zahrada na několika místech i návštěvníkům. Ledové hromady naleznou u Dětské zoo, u expozice kapybar, v Rezervaci Bororo, u Papírny a u sochy Radegast.

Zdroje: