Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 1°C Polojasno

Zemřel zakladatel kapely Kool & The Gang Dennis Thomas

Zemřel zakladatel kapely Kool & The Gang Dennis Thomas
Dennis Thomas | zdroj: Profimedia

Americká funková kapela Kool & The Gang v sobotu přišla o jednoho ze svých zakladatelů. Dennis Thomas, známý také jako Dee Tee, zemřel ve věku 70 let. Podle oznámení kapely zemřel pokojně ve spánku v New Jersey.

Největší slávu kapela zažila v 70. a 80. letech. Thomas v ní hrál na saxofon, flétnu a bicí, ale byl považován i za mistra choreografie. Kool & The Gang se proslavili hity jako CelebrationCherishLadies NightFresh nebo Get Down On It.

 

Skupina se představila i českým fanouškům, naposledy před dvěma lety vystoupila v pražském Foru Karlín. Kool & The Gang pocházejí z Jersey City v americkém státě New Jersey. Za svou kariéru prodali více než 70 milionů nosičů, za něž získali více než 30 zlatých a platinových alb.

 

Jejich hudba se objevila i v několika slavných filmech, jako je Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou v hlavní roli, anebo ve snímku Pulp Fiction.

 

V kapele se za více než 40 let její existence událo několik personálních změn. Zpěvák James Taylor, který se skupinou zažil její nejlepší léta, pokračuje v sólové dráze. Před lety zahynul kytarista Charles Smith.

Zdroje: