Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Hvězdou internetu je roztomilý mimozemšťan

Hvězdou internetu je roztomilý mimozemšťan
Baby Yoda je všude | zdroj: Profimedia

Světem popkultury se šíří zelené šílenství, která zaplavilo i české sociální sítě. Hitem internetu se v posledních týdnech totiž stal malý a pořádně roztomilý mimozemšťan z nového seriálu Mandalorian zasazeného do světa Star Wars.

Mandalorian je hraný seriál, který přinesla 12. listopadu zbrusu nová streamovací služba Disney+, kde, jak už název napovídá, jsou k vidění především filmy spadající pod "mickeymousovského" molocha. Vedle klasických disneyovek a Star Wars jsou to třeba superhrdinské filmy a seriály z prostředí Marvelu nebo díla studia Fox (populární Simpsonovi a další).

zdroj: youtube.com

Každopádně je z Mandaloriana zatím venku pár dílů a už teď slaví seriál nejen u zarytých fanoušků Hvězdných válek pořádný úspěch. A to "překvapivě" i u tuzemských diváků, přestože v České republice zatím není služba Disney+ oficiálně dostupná, a legálně se tak k seriálu nedá dostat. Ale snad si velká část momentálních internetových "pirátů z donucení" aspoň poctivě Disney+ zaplatí, hned jak to u nás bude možné.

Hlavním hrdinou příběhu je (zatím stále bezejmenný) mandalorianský bojovník a nájemný lovec, který může svým vzhledem splést diváky, co se ve světě Star Wars tolik neorientují. Jeho vzezření totiž připomíná typický vzhled výrazně známějšího mandalorianského bojovníka Boba Fetta, který se proslavil již v první Star Wars trilogii, případně jeho otce Jango Fetta z novější epizody Klony útočí.

Koncentrovaná roztomilost

Přestože autoři seriálu divákům naservírovali tohoto drsného pistolníka v přísňáckých mandalorianských hadrech a zbroji, hlavní hvězdou Mandaloriana a miláčkem fanoušků se stal někdo úplně jiný - malý zelený mimozemšťánek, který sice také (zatím) nemá žádné oficiální jméno, ihned se pro něj ale vžila přezdívka "Baby Yoda" (dětský Yoda).

Roztomilý prcek totiž připomíná dětskou verzi známého mistra Yody, i když to samozřejmě nemůže být skutečný mistr řádu Jedi, protože děj seriálu se neodehrává za jeho života.

Roztomilý vzhled a dojemné scény s Baby Yodou, kolem kterého se bude podle všeho točit celý děj seriálu, ihned okouzlily internet. Není divu - malý zelenáč vypadá podobně roztomile jako chlupatí mazlíci z kultovního filmu Gremlins, tedy před tím, než je nakrmíte ve špatnou denní dobu a stanou se z nich zákeřné zrůdy. Navíc kontrastní dvojka - drsný mandalorianský zabiják a malý roztomilý skrček - nabízí spoustu zábavných, ale i dojemných situací.

75242201_1148813078649049_3733119156308934656_o Parodie na film Pařba ve Vegas | zdroj: TMBK Satire

Na různé internetové memy, koláže a vtípky, které odkazují právě na Baby Yodu, se nyní dá narazit na sociálních sítí na každém kroku, a to i v českém prostředí - klasicky téma už několikrát zpracoval populární český kolážista TMBK. Podle Baby Yody již stačil vzniknout i dort, případně všemožná neoficiální trička.

zdroj: youtube.com

Vedle humoru postaveného na roztomilosti mimozemského děťátka se pochopitelně řeší i jeho původ, protože seriál nám zatím příliš mnoho neprozradil a dost možná ani neprozradí. Někteří fanoušci tak spekulují o tom, jaká je spojitost mezi Baby Yodou a mistrem Yodou a zda by roztomilý zelenáč mohl být třeba potomkem nebo klonem mistra řádu rytířů Jedi.

Že je Baby Yoda nadmíru roztomilý, prohlásila nedávno i herečka Daisy Ridleyová, představitelka Rey - hlavní postavy v nových Star Wars filmech. V talkshow Jimmyho Fallona na dotaz, zda je roztomilejší zelený prcek, anebo porgové (roztomilá zvířátka objevující na plátně společně s její postavou, která ve své době rovněž pořádně okouzlila internet), bez rozmyslu vypálila, že Baby Yoda je její favorit.

daisy-ridley-was-asked-if-baby-yoda-is-cuter-than-2-113-1574800023-0_dblbig Baby Yoda vs. Porg | zdroj: BuzzFeed

Baby Yoda je tak teď skutečně všude a Disney si musí mnout ruce, protože nic lepšího si v době před Vánoci ani nemohl přát. Ostatně tomu šli autoři slušně naproti tím, že zelenáč byl do poslední chvíle perfektně utajován a neobjevil se na žádných plakátech ani v traileru. Překvapení tak bylo opravdu velké. Spousta lidí teď evidentně nebude chtít pod stromeček nic jiného než právě věci spojené s Baby Yodou.

Zdroje:
Vlastní