Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Žádná neděle. Rušný Moravec a jednání koalice, kde nikdo neusne

Žádná neděle. Rušný Moravec a jednání koalice, kde nikdo neusne
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Sdělení ministra vnitra a předsedy VV Radka Johna, že odvolaný ředitel Státního fondu životního prostředí Libor Michálek mu již v létě naznačil záměr nahrávat schůzky s představiteli fondu i ministerstva životního prostředí, bude stejně jako celá kauza Drobil předmětem diskusního pořadu České televize Otázky Václava Moravce a následně i odpoledního jednání koaličních špiček ve formátu K9.

Koaliční politici na ČT prolomí mlčení, které převážně zaujali po včerejším odhalení serveru euro.cza následné tiskové konferenci Radka Johna.

„Nezlobte se, opravdu to nemohu komentovat," sdělil ještě v sobotu dopoledne například předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř ParlamentnímListům.cz, když byl požádán o stanovisko ke skutečnosti, že John se setkal s Michálkem už v létě. Podobně či vůbec reagovali pro média všichni představitelé ODS.

Právě Tluchoř vystoupí v polední diskusi ČT po boku dalších předsedů sněmovních klubů stran vládní koalice Petra Gazdíka (TOP 09) a Kristýny Kočí (VV)

Samotnému premiérovi mlčení ještě pár hodin vydrží. „Premiér Petr Nečas pozvání nevyužil," napsal moderátor Moravec na facebookový profil svého pořadu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz