Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Výrazný účes, který není jen pro parádu

Výrazný účes, který není jen pro parádu
Tyto účesy jsou prostě špička! | zdroj: Profimedia

Není účes jako účes! Některé jsou doslova umění, z nichž přechází zrak a padá brada. A vyjadřují i víc, než jen vkus nositele či nositelky.

A právě takové účesy vytváří Laetitia Ky - a to přímo na sobě. Dvaadvacetiletá vizuální umělkyně pocházející z Pobřeží slonoviny je nepřehlédnutelná. A její vlasové kreace vzbuzují údiv i respekt.

Co při práci využívá? Krom kadeřnických klasik typu pinetky jsou to i dráty, šatní ramínka, jehly, vlna či umělá vlasová prodloužení. Díky nim drží její vlasy roztodivné tvary. A prý ji velice baví, že je sama součástí uměleckého díla.

Její um ostatně oceňují i desetitisíce fanoušků jejího instagramového profilu. Sama pak říká, že zatímco některé účesy jsou jen krásné či ulítlé, jinými vyjadřuje i politický názor. Vlasy vytvarované do podoby pistole jsou například symbolem jejího odporu ke zbraním. Nedávno se také tímto způsobem vyjádřila v rámci kampaně #MeToo a odsoudila sexuální obtěžování žen.

Kromě vytváření účesů se Laetitia věnuje i návrhářství oděvů a není vyloučeno, že zapluje i do dalších koutů umělecké branže. Um ani kreativita jí totiž zjevně nechybějí.

Zdroje:
Profimedia, BBC, Elle.com