Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Vraťte Clarksona do Top Gear! Petici podepsalo 700 tisíc lidí

Vraťte Clarksona do Top Gear! Petici podepsalo 700 tisíc lidí
Jeremy Clarkson může na svém úletu nakonec i pořádně vydělat | zdroj: Profimedia

Petici proti odvolání oblíbeného, byť kontroverzního moderátora pořadu Top Gear Jeremyho Clarksona už stihlo podepsat více než 670 tisíc fanoušků z celého světa. Denně přibývají statisíce podpisů.

Hvězdu nejsledovanějšího pořadu na druhém kanálu britské stanice BBC odvolalo vedení televize po roztržce s producentem. Toho měl údajně praštit poté, co mu po natáčení nezajistil teplovou večeři.

BBC dala Clarksonovi poslední varování loni v květnu kvůli rasistickému výrazu. Jeho chování bylo pro vedení stanice poslední kapkou, oznámila, že neodvysílá ani dva již natočené díly.

To ji ale podle serveru deníku The Guardian může stát na pokutách až několik milionů liber, díly si totiž už předplatily stanice v dalších státech.

Clarksonovi končí u BBC smlouva, jeho cena stoupá

Moderátor si nyní podle svých slov užívá volno a situaci nepovažuje za až tak vážnou.

Clarksonovi totiž bez ohledu na současné vyšetřování televizní komisí vyprší smlouva s BBC na konci měsíce, novou na další tři roky měl přitom podepsat za pár dní.

Dá se tedy očekávat, že se ho budou snažit jiné televizní stanice k sobě přetáhnout. V minulosti už o jednoho z nejpopulárnějších britských moderátorů stály například ITV či Channel 4, které by tak mohly své nabídky obnovit či ještě navýšit.

Pořad o autech totiž sleduje podle BBC 350 milionu diváků z 214 zemí včetně Česka. Stanice také hodně vydělává na prodeji reklamních produktů s pořadem spojených, jako jsou časopisy, DVD či živé show.

Zdroje:
BBC, The Guardian