Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Vlasta Parkanová na dně: Zhroutila se a často pláče

Vlasta Parkanová na dně: Zhroutila se a často pláče
zdroj: Mediafax

Je to tlak, který ji láme a neskutečně rychle ničí, řekli ParlamentnímListům.cz zástupci TOP 09 ve sněmovně. O tom, že nepřeháněli, svědčí také další výpovědi zákonodárců, jež se podařily naší redakci získat.

Bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová podle svých slov vinu necítí a hodlá se bránit, jak to půjde. Zároveň odmítá, že by nákup armádních letadel typu CASA, který za jejího působení ve vedení resortu proběhl, měl být drahý. Česká republika ale podle nejnovějšího posudku zaplatila až o 658 milionů korun víc.

“Žádnou vinu necítím. Policie postupuje na základě posudku, který jsem nečetla, nevím, jak k tomu závěru dospěli,” podivovala se Parkanová v rozhovoru pro sobotní MF Dnes nad již zmiňovanou částkou, o kterou se měl nákup prodražit. Tvrdí, že zakázka za více než 3,5 miliardy korun prošla odborným vyhodnocením. “Na ministerstvu obrany probíhalo standardní interní vyhodnocování ceny příslušnou sekcí ministerstva, která ji doporučila,” vysvětlila v uvedeném interview (ZDE).

Celá kauza pak na psychice vrcholné političky zanechává hluboké stopy. “Hrozba stíhání ani vláčení špínou za něco, co je podle mého hlubokého přesvědčení zcela v souladu se zákonem, psychicky ani zdravotně nikomu nepřidá. Takže ano, cítím se hrozně,” dodala Parkanová.