Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Véčkař a synovec Milady Horákové: Polednová měla "chcípnout ve vězení"

Véčkař a synovec Milady Horákové: Polednová měla "chcípnout ve vězení"
zdroj: Mediafax

Šéf čáslavských Věcí veřejných Miloslav Peroutka je příbuzným jak Ferdinanda Peroutky, tak oběti justiční vraždy Milady Horákové. Už z toho důvodu má spadeno na komunisty. Mimo ně má spoustu výhrad ale i k TOP 09 a nemá iluze ani o vlastní straně. I v ní se podle něho nenachází jen spravedliví a čistí lidé.

Miloslav Peroutka (53) vstupoval do VV z čistého idealizmu. Z přesvědčení, že je potřeba narušit podivnou soudržnost pravo-levého „bratrstva kočičí pracky". Podniká v zemědělských strojích a s „úředním šimlem" si užil svoje, když přišel o několika milionový majetek, který v dobré víře koupil pro své podnikání a díky mezerám v restitučním zákoně o něj po čase přišel, respektive stal se spolumajitelem jeho malé části. V soukromí se mu také moc nepoštěstilo - „žena pila první ligu" říká. Pila dokonce tak, že dvě děti přiklepnul soud jemu, což nebývá v Čechách pravidlo.

ParlamentníListy.cz zaujalo jméno - Miloslav Peroutka. Moc se mu nelíbí, přinášelo mu prý spoustu problémů. „Jsem nějak příbuzný s novinářem a hlasatelem z Hlasu Ameriky a z druhé strany teta se jmenovala Milada Horáková. Co dodat? Rodina to tajila a až do sametového podvodu jsem nic netušil, jen vždycky odněkud něco přiletělo. A protože jsou to pro mne prakticky neznámí lidé, tak to nikde nevytahuju, není důvod. To jen, že se ptáte," řekl pro ParlamentníListy.cz Miloslav Peroutka, předseda čáslavských VV a dodal: „Oba dva byli čestní a féroví lidé a já na tom nemám sebemenší zásluhu. Není důvodu na tom cokoli měnit a kasat se jejich jmény."

Mladým komunistům? Když nic nepomůže, tak lískovkou na holou

„Jen mi moc jako člověku vadilo propuštění z kriminálu té komunistické čarodějnice Polednové. Měla chcípnout ve vězení za to, co způsobila. Omlouvám se za ty výrazy, ale já to tak jako člověk cítím. Mně osobně nevadí komunisti, kteří v ten nesmysl opravdu věří. Někdo věří v Boha, jiný v UFO atd. Já jim víru neberu a ani neupírám. Problém se mnou začnou mít ve chvíli, kdy tu svoji víru začnou nutit jiným, nebo mně." dodává ještě a nešetří nápady: „Tak zvaným mladým komunistům bych nejprve zajistil výlet na výstavu komunistických zvěrstev a pokud by to nepomohlo a dál by mleli ty svoje bláboly, tak sundat sukně-kalhoty a na holou pěknou lískovou holí, a sázet jednu za druhou, dokud by je ty pseudoideály nadobro neopustily," nabízí řešení problémů s "líhní" komunistů.

Celý článek na ParlamentniListy.cz