Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Turnaj v Oktagonu přinesl vyostřenou show a bleskový hlavní zápas

Turnaj v Oktagonu přinesl vyostřenou show a bleskový hlavní zápas
zdroj: rangizzz / Shutterstock.com

Očekávaný MMA turnaj Oktagon 19 nabídl hned několik příběhů a exkluzivní zápasovou kartu plnou hvězd. Stále populárnější smíšené bojové umění působí jako magnet a přitahuje stále více fanoušků. Proč je vůbec toto odvětví v popředí zájmu a v čem se liší od ostatních sportů? 

Popularita MMA nabírá na obrátkách
Ve specifické době, bez diváků kolem klece, ale s o to větší touhou uspět a bavit. I tak by se daly popsat pocity, které v posledních měsících prožívají promotéři i samotní bojovníci. Sledování MMA udělalo za poslední období obrovský progres a všechno nasvědčuje tomu, že tento trend bude pokračovat. Přitom relativně nedávno byl tento sport brán poměrně negativně a spojován především s násilím. Postupně ale tento fenomén boří předsudky a lidé stále více touží díky livestreamům MMA zápasů nahlédnout pod pokličku a nasát první zkušenosti. Zároveň má tento tvrdý sport několik tváří a jasně daná pravidla. A to nejen v kleci.

Příběh postavený na emocích
Klíčovým faktorem úspěchu je nezapomenutelná show, netradiční zážitek, který si každý jednotlivý divák odnáší po skončení galavečeru. Jsou to spojené nádoby: autentické příběhy bojovníků, promoakce a marketing doprovázený poutavou audiovizuální tvorbou. To vše tvoří neopakovatelný zážitek a zároveň pozvánku na další a další turnaje. Dění kolem MMA turnajů je vidět i slyšet a platí to i o česko-slovenské bojové scéně. Není proto divu, že celá řada firem chce být součástí tohoto pomyslného cirkusu. Sázková kancelář Tipsport dokonce úzce spolupracuje s organizací Oktagon MMA, což přináší fanouškům, ale i samotným bojovníkům, spoustu výhod a benefitů.

Výsledek nejočekávanějšího zápasu turnaje nikoho nepřekvapil
Turnaj Oktagon 19, který se uskutečnil začátkem prosince 2020, byl zářným příklad toho, kam lze s touto show zajít. Dlouhé měsíce se oba aktéři hlavního zápasu Karlos Vémola a Václav Mikulášek častovali skrze sociální sítě a média nadávkami, až k obrazovkám přitáhli rekordní počet diváků. Všichni najednou chtěli vědět, jak celý příběh dopadne. Zda „Terminátor“ splní slib a porazí „Babu Jagu“ hned v prvním kole.

Kontroverzní a vypjatá atmosféra tu zafungovala skvěle. Ostře sledovaný zápas skutečně skončil po několika desítkách vteřin a z pohledu sportovního výkonu příliš nezabodoval. Přesto svůj cíl splnil na výbornou a samotná organizace Oktagon ho prohlásila za turnaj roku. Pro někoho je to možná za hranou, stále více lidí ale zjišťuje, že tento tvrdý sport je obrovská show a jedno bez druhého nebude dobře fungovat.

Zdroje:
Inzerce