Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Topolánkovy výroky jsou šokující, říká Fischer mladší

Topolánkovy výroky jsou šokující, říká Fischer mladší
zdroj: tisková zpráva

Předseda ODS se svými výroky opřel o homosexuály a Židy. Teď se na něj proto zlobí mnozí politici. Včetně premiéra Fischera a jeho rodiny.

Výroky šéfa ODS Mirka Topolánka na adresu církve a Židů rozhořčily mnohé politiky, ale také některé jejich potomky. Například syna premiéra Jana Fischera se slova předsedy ODS velmi dotkla.

"Překvapilo mě to a zarmoutilo. Tato slova od vrcholného politika na veřejnost prostě nepatří. Pro mě osobně to bylo šokující. Vyvolalo to u mě vzpomínky na holocaust, kterým byla postižena část naší rodiny. Pokud to řekne osoba, která aspiruje na vrcholné politické funkce, tak to prostě s člověkem zamává," uvedl pro online deník Blesk.cz Fischer ml.

K jeho názoru se připojil i sám premiér Fischer, který tvrdí, že Topolánkovy výroky o Židech, církvích a homosexuálech jsou urážlivé. Další komunikaci s předsedou ODS tak premiér podle svých slov omezí na minimum.

Topolánkovy výroky jsou urážlivé a scestné, míní Fischer

"Výroky předsedy ODS Mirka Topolánka o povaze Židů, církví a homosexuálů považuji - diplomaticky řečeno - za urážlivé, hloupé a scestné. Odpovědnost za ně nese výhradně on sám," sdělil v neděli předseda vlády.

Právě jeho rodina byla holocaustem velmi dotčena. Fischer si podle jeho manželky až dodnes nese trauma, jež jeho rodině holocaust způsobil. "Těmto lidem (jejichž příbuzní zemřeli v koncentračních táborech, pozn.red) se říká děti holocaustu. Můj syn Jan jezdí do Izraele alespoň jednou za rok. Když byl poprvé u Zdi nářků, volal nám a řekl: Byl jsem tam půl hodiny a dvacet minut brečel," uvedla nedávno v rozhovoru pro časopis Týden Dana Fischerová o své rodině.

www.parlamentnilisty.cz